kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Şubat 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Kızımın ilk dişi ve çişini görmek için yoktum

ESİN ÖVET - MAGAZİN
Müziğe altı yıllık aradan sonra geri dönen Asya, aşkın ömrünün üç yıl olduğunu ama 17 yıllık eşiyle aşkını her 3.5 yılda bir tazeleyerek diri tuttuğunu söylüyor..
Altı yıllık suskunluğunu 'Aşktır Beni Güzel Yapan' albümü ile bozan Asya altı yıl aradan sonra sahnelere döndü. Dün akşam Cahide Cabaret'de sahneye çıkan Asya, üç yıl önce resim yapmaya başladığını ve resimlerini de bir sergi açıp ihtiyacı olan çocuklar yararına satacağını açıkladı. Bir dönem vokalistliğini yaptığı Nilüfer'in de resim yapmaya başladığını söyleyen Asya, bundan sonraki hayatını altı ay önce kaybettiği annesi adına yardım faaliyetlerine adadığını belirtiyor. 17 yıldır evli olan ve 11 yaşında bir kızı bulunan Asya, "Müziğe çok düşkün olsaydım evliliğim sürmezdi" diyor ve eşine olan aşkının 3.5 yılda bittiğini ancak her üç yılda bir tazelendiğini anlatıyor.

* Altı yıl aradan sonra sahnelere döndünüz...
Evet, üç albüm yaptıktan sonra sahneleri bırakmıştım. Çünkü çok yorucu ve zor bir iş. Hem aile düzenimin bozulmasını da istemiyordum. Cahide'den böyle bir teklif gelince kabul ettim. Çünkü Cahide çok seçkin ve şık bir mekan.

İLK DİŞ, İLK ÇİŞ
* Müziğe ara vermeniz ve sahneleri bırakmanız eşinizin tercihi miydi?
Kesinlikle hayır. 11 yaşında bir kızım var, onunla ilgilenmek istedim. Resme merak sardım, yoga yaptım. Kızımın büyüdüğünü gördüm, her şeyiyle kendim ilgilendim. İlk dişi, ilk çişi... Ben kızımın hep yanındaydım.

* İkinci çocuğu yapmayı hiç düşünmediniz mi?
Çok istedim aslında ama eşim istemedi. Çünkü eşimin ilk evliliğinden iki kızı daha var. İyi ve çok daha güzel bir muhabbetimiz var ablalarla. Kızım gidip orada kalıyor, onların annesinin yemeğini yiyor. Böyle çok keyifli oldu şimdi.

* Müzik dünyasında hâlâ eski isimler gündemde yeni isim çıkmıyor mu sizce?
Eskilerin kredileri çok büyük. Nilüfer, Ajda Pekkan, Sezen Aksu asla yok olmuyorlar olamazlar da. Bazıları diyor ki, 'Çekilsinler artık köşelerine'; olur mu öyle şey... Nereye çekilecekler? Mesela Nilüfer hâlâ dimdik ayakta. Benim suratımda çizgi var onda yok. Ruhsal olarak da, ses olarak da ayakta. Gümbür gümbür. Nereye çekilecek? Nilüfer'in yüzüne bir iğne değmedi. Ben de botoks var, onda yok. Pilates yapıyor, yürüyor, Vücudu hala taş.

* Eski şarkılar ve eski sanatçılardan kopamıyoruz...
Unutulmayacak şarkılar yaratıldı o dönemler. Yerine onların üstünü kapatacak değerli şeyler gelmedi. Bugün dans ediyorlar hopluyorlar, zıplıyorlar. Ertesi gün unutuyorlar. Ama o şarkılar hala var. Çünkü altyapıları çok kuvvetli. Ve çok yaşamış, görmüş; Aysel Gürel, Fikret Şeneş gibi insanlardan çıkan şarkılar. Sezen Aksu da öyle. Her şarkısında kendine bir şey bulabiliyorsun. Dünya bir gelişim içinde ve insanlar artık günlük yaşıyor. Bunu yedim, yarın ne yiyeceğim diye düşünmüyorlar. Bir şey üretelim birilerine bir katkımız olsun, diyen de yok. Bir yardım konseri bile yapılmıyor artık. Herkes kendi derdine düşmüş. Popüler olma, magazinde var olma savaşı başladı. Artık insanlar müzik yapmak değil şöhret olma peşinde.

* İlk çıktığınız yıllarda bu kaygıları yaşadınız mı?
90'lar furyasında ben de yerimi aldım. Çok az sayıda insan olduğu için o dönemin hazzını yaşadım. Ben şanslılardanım. Ondan sonra çok büyük bir kalabalık oldu. İçten gelen, kalpten gelen duygulardan gelen şarkılar olmadığı için silinip gidiyor her şey.

AŞKIN ÖMRÜ ÜÇ YIL
* Sanat dünyasında evlilikler hemen bitiyor. Sizinkinin yıllardır sürmesinin sırrı nedir?
Seçim meselesi. Ben seçimimi yıllar önce yaptım ve büyük bir aşkla evlendim. Eşimi görür görmez ona aşık oldum. Tabii aşk çok uzun süren bir şey değil. Aşkın ömrü üç yıl derler doğru! Aşk 3.5 senede bitiyor.

* Sizin kaç yıl sürdü?
Benim 3.5 yıl sürdü. O kalp çarpıntıları bitiyor. Aile yaşantısı kalıyor geriye. Benim eşim çok zor bir insandır. Çocuk gibidir. İlgi alaka ister. Ama çok modern, saygılı sevgili bir insan. Fakat ben müziğe daha çok zaman ayırsaydım biterdi.

* Kıskanç bir kadın mısınız?
Evet, kafasını kopartırım. Bugüne kadar bir şey görmedim, duymadım Allah'a çok şükür. Bundan sonra da inşallah olmaz. Allah doğru yoldan ayırmasın. Hayatta şöyle bir gerçek var; erkeklerin hormonları çok farklı çalışıyor. Bir yerlere kayabilir. Ama eşimde böyle şeyler olmadı. Bundan sonra da olmaz inşallah. Ben de çok dikkat ettim hayatıma. 17 senedir beraberiz. Ama benim eşime olan aşkım her üç yılda bir tazeleniyor.
Haberin fotoğrafları