kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Şubat 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Cevizli kadayıf sarma

Kadayıftan avucunuzu dolduracak kadar bir tutam alıp masaya yayın. 2 çorba kaşığı cevizi, kadayıfın üzerine serpin. Sigara böreği sarar gibi rulo şeklinde sarın. Kadayıf bitene kadar aynı işleme devam edin. Hazırladığınız sarmaları yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerlerine birer tatlı kaşığı tereyağı koyun. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında kadayıfların üzeri iyice kızarana kadar pişirin. Şerbet için tozşeker ve suyu bir tencerede kaynatın. Kaynadıktan 3 dakika sonra limon suyunu ekleyin. Bir taşım daha kaynadıktan sonra vanilyayı da ekleyip ocağın altını kapatın. Soğumuş kadayıfların üzerine sıcak şerbet gezdirerek çekmesini bekleyin.

MALZEMELER
*
1/2 kg. kadayıf
* 250 gr. iri çekilmiş ceviz içi
* 125 gr. tereyağı veya margarin
Şerbeti için:
*
3.5 su bardağı tozşeker
* 3 su bardağı su
* 1 çorba kaşığı limon suyu
* 1 paket vanilya

Tepsi kebabı
Kıymayı tuz, karabiber ve toz kırmızıbiberle birlikte iyice yoğurun ve yassı köfteler yapın. Patlıcanların kabuğunu soymadan, iki parmak kalınlığında halka halka doğrayın. Fırın kabına patlıcan, köfte ve patlıcan sırasıyla dizin. Salça, zeytinyağı ve et suyunu iyice karıştırıp patlıcanların üzerine gezdirin. Üzerine bir kapak kapatıp kısık ateşte yaklaşık 30 dakika boyunca pişirin. Sıcak servis yapın.

MALZEMELER
*
1/2 kg. kıyma
* 1 kilo kemer patlıcan
* 1 çorba kaşığı salça
* 1 çorba kaşığı zeytinyağı
* 75 mililitre et suyu
* Tuz
* Karabiber
* Toz kırmızıbiber (arzu edilen miktarda)

Pazı çorbası Pazı çorbası
Un, yumurta, rendelenmiş sarmısak ve tuzu karıştırıp, hamur yapın. 15 dakika dinlendirin. Ilık suda bulyonları eritin ve suyu kaynatın. Pazıyı katın. Kaynamakta olan pazılı suya, hamuru delikli bir süzgeçten bastırarak geçirin ve 10 dakika pişirin. Çorbaya kremayı yavaş yavaş ilave edin. Bir tavada tereyağını kızartın. Ateşten alırken kırmızıbiberi ekleyin. Çorbanın üzerine gezdirerek servis yapın.

MALZEMELER
*
5 çorba kaşığı un
* 2 adet yumurta
* 2 diş sarmısak (dövülmüş)
* 7 su bardağı su (ılık)
* 2 paket toz tavuk bulyon
* 1 demet pazı (ince kıyılmış)
* 2 çorba kaşığı krema
* 1 çorba kaşığı tereyağı
* Kırmızıbiber
* Tuz