kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Şubat 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Yusuf Ziya Özcan

Halk ne diyor?

Yarın tüm kızlarımız okula mini etek giyerek gitsin!
YÖK Başkanı Özcan "Türbanlıyı alın" açıklaması yapınca dokuz YÖK üyesi bir bildiri hazırlayarak 'Yasa çıkmadan olmaz' dedi. YÖK Başkanı Özcan yeni bir açıklamayla rektörleri uyararak "Suç işliyorsunuz" dedi.

Ömer İpek: Yarın tüm kızlarımız mini etek ve erkeklerimiz de şortlarla derse girsinler. Tabii türban takmayanlar... Güzel bir protesto olur. Kavga etmeye ya da şiddet göstermeye hiç gerek yok!

Sedat Şamlıoğlu: Bir aydır bir türban meselesi aldı başını gidiyor. Ey Yüce Türk milleti bırakın bunları! Madem demokratik bir ülkeyiz ve her insanın din vicdan özgürlüğü var. Bırakın kim nasıl giyinecekse giyinsin... Tabii ki bunu söylerken kara çarşaf veya bunun benzeri kıyafetten bahsetmeyelim yüzü gözü görünsün tanınsın yeter...

Mustafa Öztürk: Sayın üyeler, Anayasa mahkemesinin içtihatlarına dayanarak hüküm veriyor. Zaten 1998 yılında YÖK bu içtihatlarına istinaden başörtüsü yasağını üniversitelere bildirmişti. Şimdi ise Anayasa'da değişiklik yapılmış ve YÖK başkanı yeni düzenlemeye göre bir yasağın kalmadığını bildirmiştir. Esasen Sami Selçuk'un dediği gibi kalkan sanal bir yasaktır; sayın üyeler 10 yıl önceki kararın ne bir kanuna ne de bir yönetmeliğe dayanmadığını, zorlama bir yorumlama laiklik ilkesine dayandırıldığını çok iyi biliyorlar.