kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Şubat 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Haber Turu

Emeklinin alım gücü 'kuru'ya karşı arttı!
TÜRKİYE İşçi Emeklileri Derneği'nin (Tİ- ED) araştırmasında, Eylül 1999'da 84 YTL olan emekli aylığıyla 22.7 adet mutfak tüpü alınabiliyorken bugün 536.94 YTL olan emekli aylığıyla 12.7 adet alınabildiği ve bu sürede 10 tüplük bir kaybın söz konusu olduğu kaydedildi. "Dana eti, zeytin ve benzin karşısında da eriyen emekli aylıklarının sadece kuru fasulye fiyatları karşısında alım gücünü yükseltebildiği'' belirtilen araştırmada, 1999 Eylül ayında bir emekli aylığıyla yaklaşık 120 kilogram kuru fasulye alınabiliyorken bugün 153,4 kilogram alınabildiği ve 33,4 kilogramlık bir artışın söz konusu olduğu ifade edildi.

Banka kredilerinin yarısı İstanbul'a

TÜRKİYE'DE bankalar 2006 yılında 321.9 milyar YTL tutarında nakdi kredi verirken bunun yüzde 82'sini özel bankalar sağladı. Merkez Bankası'nın verilerine göre, geçen yıl Türkiye Vakıflar Bankası, Ziraat Bankası ve Türkiye Halk Bankası'nın oluşturduğu kamu bankaları 59 milyar YTL, özel bankalar 262.9 milyar YTL nakit kredi verdi. Türkiye'de geçen yıl bankalar tarafından sağlanan nakit kredilerin aslan payını İstanbul aldı. İstanbul, Türkiye genelinde sağlanan nakit kredilerin yüzde 47.2'sini tek başına aldı. Bankalar geçen yıl İstanbul'da 152,1 milyar YTL tutarında kredi açtı. İkinci sırayı 42,1 milyar YTL açılan nakdi kredi ile Ankara izledi.

Savunmada ihracat üç yılda 1.5 milyar $ olacak
TÜRK savunma sanayi, dünyanın "en hızlı gelişen ve dış pazarlara açılan'' savunma sanayileri arasında yer alıyor. Savunma sanayi kaynaklarından derlenen bilgilere göre, Türk savunma sanayinin yıllık ihracatı, üç yıl içinde 1,5 milyar dolar düzeyine ulaşacak. Aviation Weekly, Jane's Defence Weekly ve Defense News gibi yabancı savunma sanayi kaynaklarına göre, Türkiye, son yıllarda, savunma sanayi ihracat pazarını, Ortadoğudan, Afrika'ya Avrupa'dan da Uzakdoğu'ya doğru genişletiyor.

Sabit ücret üst mahkemeye gidiyor
TÜKETİCİ Dernekleri Federasyonu (TÜDEF) Genel Başkanı Ali Çetin, Türk Telekom'un sabit ücretinin haklı olduğuna ilişkin Tüketici Sorunları Hakem Heyeti'nin kararının bilirkişi görüşü alınmadan ve tek celsede sonuçlanmasının yargıç takdiri olduğunu belirtti. Çetin, "Her ne kadar konu hukuksal olarak tartışılacaksa da üst yargıya taşınacaktır. Davanın sözleşme şekil şartları, haksız şart vesaire bütün yönleriyle değerlendirilip değerlendirilmediği görülecektir" dedi.
Haberin fotoğrafları