kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Şubat 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Kuzey Iraklı sivillere güvence: Hedef PKK

Umut TÜTÜNCÜ
İstanbul İl Gençlik Kolları toplantısına katılan Başbakan Erdoğan, "Iraklı kardeşlerimiz rahat olsunlar bizim hedefimiz terör kamplarıdır" dedi..
İLİŞKİLİ HABERLER
Kuzey Iraklı sivillere güvence: Hedef PKK
Başbakan Tayyip Erdoğan Abdi İpekçi Spor Salonu'nda düzenlenen AKP İstanbul İl Gençlik Kolları 2'nci Olağan Kongresi'ne katıldı. Erdoğan burada yaptığı konuşmada, Kuzey Irak'a yönelik düzenlenen operasyon hakkında bilgi verdi. Erdoğan, "Birlik ve beraberliğimize kasteden bölücü terör örgütünü toplumdan tecrit etme mücadelesini çok yönlü olarak sürdürüyoruz. Herkes iyi bilmelidir ki sınırlarımızın güvenliğini, birlik ve beraberliğimizi korumaktan başka amacımız yoktur. Asla, bilinmelidir ki, Iraklı kardeşlerimizin hiçbirisi bizim Silahlı Kuvvetlerimizin hedefinde yoktur. Sadece terör kamplarına ve teröristlere yönelik bir temizleme hareketidir" dedi. "Silahlı Kuvvetlerimiz ağır koşullarına rağmen yeni bir kahramanlık örneği sergiliyor" diyen Erdoğan, "Maalesef terörle mücadelenin doğasında şehit olmak ve gazi olmak var. Kahramanca mücadele verirken, şehit olan askerlerimize, Allah'tan rahmet diliyorum" diye konuştu.

M. AKİF'TEN ŞİİR OKUDU
"Karakışta güneş doğuran bu aslanlara söylenecek tek söz var" diyen Başbakan Erdoğan, Mehmet Akif Ersoy'un "Ey şehit oğlu şehit isteme benden makber. Sana avucunu açmış duruyor peygamber" dizelerini okudu. Ankara dönüşü öncesi Atatürk Havalimanı'nda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, düşen helikopterle ilgili "Konuyla ilgili Genelkurmay gerekli açıklamayı yaptı. Şu anda kahramanlarımız oradaki görevlerini en iyi şekilde icra ediyor" dedi.