kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Şubat 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Oscar mı alacaktın, kaç tane lazım abi?

Evrim ALTUĞ
Oscar'ı elinize almak artık sizin elinizde... Karaköy Yüksekkaldırım'daki bir plaket ve ödül dükkânında yerli Oscar'ların tanesi 30 YTL. Satıcının mesajı net: "Oscar manevi bir olay, parayla filan da işi olmaz!"..
Bu geceki Oscar heyecanının doruk noktası, hiç kuşku yok ki, yaklaşık dört kiloluk o altın kaplama heykelciğe erişilen, mutluluk dolu anda gizli. İstanbul'un göbeğinde de yaklaşık yedi senedir bu heyecanı vatandaşlara bir nebze de olsa yaşatan bir işletme mevcut. Karaköy Yüksekkaldırım Caddesi 61 numarada, babadan kalma işyerinde hizmet veren Aydemirler firmasında, Oscar heykelciklerine çok yakın 'ödül'ler, tanesi 30 YTL'den satışa sunuluyor. Ancak heykellerin fiyatı, 'toplu alımlar'da biraz indirimli olabiliyor.

HER ZAMAN TAZE
Gerçeğini andıran, ancak orijinalindeki gibi elinde kılıç tutmayan yerli Oscar'ların tek farkı, ellerinin arasında tuttukları defne tacı. İngiltere, İtalya ve Çin'den hazır olarak getirilen, ithal ama yerli versiyon Oscar'lara ilginin büyük olduğunu anlatan dükkân sorumlusu Mesut Karahan, bu işi 1989 yılından beri yapmaya başladığını, Avrasya maratonunun madalyalarını da kendilerinin ürettiğini gururla vurguluyor. Yerli Oscar'a talebin müşteriden geldiğini vurgulayan Karahan'a göre, sokaktaki insan ve müşteri için Oscar'ın diplomadan bir farkı yok: "Nasıl ki bir diploma müşteri için başarıdır; o da bu ödülü aynı şekilde değerlendiriyor. Bu ödül onu alana yapmış olduğu hizmetleri gösteriyor. Oscar manevi bir olaydır, zaten parayla filan işi olmaz." diyen Karahan, "30 sene bakarsın bu ödüle, her zaman taze kalır. Nasıl Galatasaray bir UEFA Kupası aldıysa, bunun da bir anlamı vardır mutlaka," diyor. Karahan, Türkiye'nin dört bir yanına bugüne kadar binlerce yerli Oscar dağıtmış. Ona göre ülkede bu ödülün orijinalini en fazla hak eden aktör ise, Münir Özkul. Ancak mağaza yöneticisine göre, yerli Oscar'ı hak eden siyasilerin sayısı da hiç az değil! Karahan, orijinal Oscar figürünün elinde kılıç olduğunu vurguladığımızda ise, "Talep müşteriden geliyor..." diyor. Bu arada anımsatalım, aynı cadde üzerinde "En İyi Sevgili Oscar'ı" heykelciğini de almanız işten bile değil. Bilgi için:(0212) 249 24 24