kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Şubat 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Sabaha kadar Oscar

Burcu ALDİNÇ
Oscar törenine saatler kala herkesin bir karar vermesi gerekiyor: Törenleri canlı izlemek ya da izlememek! 'Bensiz olmaz' deyip töreni canlı seyretmek isteyenleri havaya sokmak için öneriler ve Oscar'ın aday listesinin tamamı aşağıda. Töreni seyrederken heykelim de yanımda olsun diyenler ise Karaköy Yüksekkaldırım'da Oscar satan dükkânın yolunu tutabilir..
Yılların kuralı: Uyuyana ödül yok

* Oscar'lara hazırlanmak için gün boyunca beş-altı kez kakule çekirdeği çiğnemek doğru bir karar olur. Kakule çekirdeğinin zihni açtığını ve canlandırma etkisi yarattığı biliniyor. Keskin kokulu bu bitkiyi aktarlardan elde etmek mümkün.

* Şekerleme yapmak da önemli. Gece boyu uykusuz kalmak çok zor ne de olsa. Tören başlamadan bir saat önce uyanmak yeterli.

* Temiz hava almaya dikkat. Şekerlemeden sonra mutlaka pencereyi açıp bol bol temiz hava almak gerekiyor. Saraç: "Temiz hava, ayılmanıza yardımcı olur. Balkona çıkıp beş-altı kez derin derin ağızdan nefes alıp burundan verin," diyor.

* Beklerken sıkılmamak gerekiyor. Yalnız seyretmek yerine, eve bir arkadaşınızı çağırabilirsiniz. Oscar töreni başlayana kadar, arkadaşlar arasında ödülü kimin alacağı konusunda oyunlar oynanabilir. Tabu, Çiziktirme gibi yüksek tempolu oyunlara öncelik vermek şart. Kırmızı halı geçişi başladığında ise www.eonline.com sitesinden kıyafetleri oylayabilirsiniz. Bakalım kimin beğendiği kıyafet birinci seçilecek?

* Pamuklu, bol ve rahat... Giyilecek kıyafette bu özelliklerin bulunması iyi olur. Töreni arkadaşlarla seyrederken de bunlardan vazgeçmemek gerek. Ne giyerseniz giyin, Oscar töreni için özel dikilen kıyafetleri alt edemezsiniz ne de olsa!

* Alkol yerine yeşil çay içmek gerekiyor. Sıkıcı gibi görünebilir. Ama erken saatte alkol içmeye başlayanların, tören sırasında koltukta sızıp kalma ihtimalleri yüksek... Koyu yeşil ya da siyah çay içebilirsiniz. Eğer çay uykunuzu açmaya yeterli olmuyorsa, güzelim Türk kahvesi ne güne duruyor!

* Tek başına adaçayı doping etkisi yapıyor. Adaçayı yerine ginseng, mate karışımı da içebilirsiniz.

* Beslenmeye dikkat etmek gerekiyor. Bu gece için iki seçenek var: Ya patlamış mısırlar dev kaselere doldurulur, üzerinde de tuz, tereyağı gezdirilir, kalorili bir sinema keyfi yaratılabilir. Ya da ertesi günü hesaba katar, tercihinizi sağlıklı atıştırmalıklardan yana kullanırsınız.

* Dil, mozarella gibi az yağlı peynirlerden kepek ekmeğine kanepeler hazırlanabilir. Üzerlerine de biraz maydanoz ya da nane serpiştirilir, cevizle süslenir. İşte hem sağlıklı hem de lezzetli bir Oscar atıştırmalığı!

* Peynir çeşitlerini marul içinde servis edip, üzerlerini baharatlarla süsleyebilirsiniz. Hem bu gece biraz yaratıcılığınızı konuşturmak fena olmaz.

* Sızıp kalmamak için karadut, vişne ya da nar gibi mor meyvelerin sularını içmek iyi bir seçim olabilir.

* Kabak çekirdeği çıtlatmak da iyi bir fikir. Ağır atıştırmalıklar ve şarküteri ürünleri Oscar keyfini bozabilir.

* Yatmadan önce bir kase mercimek çorbası içmekte fayda var. Ender Saraç, "Gece yatmadan önce mercimek çorbası içerseniz, ertesi gün daha rahat uyanırsınız," diyor.