kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Şubat 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
UMUR TALU
Dipsiz Kuyu

'Orantısız güç kullanma' diyene bak

Irak öyle bir yer ki, zavallım halklar bir yana, hiçbir "büyük, medeni, Batılı, NATO'lu" gücün, Birleşmiş Milletler gibi ABD gölgesi altında kalmışların, istilacıların, cetvelle ülke bölücülerin başka kimseye diyecek şeyi yok.
O sırada Irak'ın başındaki kim olursa olsun; ABD ve hempaları hukuksuz istila ve işgal etti.
İşgal edebilmek için tüm dünyaya yalan söylediler. Söyleyebilmek için yalan imal ettiler.
"Sözde savaş" ile istila tamamen "orantısız güç kullanımı"na dayanıyordu. Zaten kendi kanını kendi emen ama on küsur yıl ambargoyla da kanı çekilmiş bir ülkede, uçakları dahi havalanamayan bir "sözde ordu", olağanüstü silah, bomba, füze yağmuruyla üç günde yamuldu.
"Batı medeniyeti"; sözde keşifler, sömürgecilik, kölecilik, emperyalizm, istila, katliam, sözde insani müdahale... tamamen "orantısız güç kullanımı" dır. ABD yamağı tüm askeri darbeler, katliamlar, Latin Amerika'dan Asya'ya, orantısız güç kullanımıdır.
Türkiye'de, ülkenin ekonomik imkanlarıyla orantısız büyük, kalabalık bir ordu gücü, on yıllar boyu, NATO, Cento adına gerekirse komşularına karşı, Soğuk Savaş'ta, içerideki "istikrarsızlıklar"da "orantısız güç" kullanabilsin diye Batı'dan teşvik görmedi mi?