kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Şubat 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Tuzla'daki işçi ölümleri mercek altında

Yeni Haber
Meclis Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu, Tuzla tersanesindeki işçi ölümlerini mercek altına aldı. Komisyon, Tuzla tersanelerindeki işçi ölümlerinin nedenlerini tespit etmek üzere alt komisyon kurdu. Alt komisyon Başkanı AKP Çorum Milletvekili Agah Kafkas, olayın basit bir iş kazası olarak görülemeyeceğini belirterek "bir dram, sıkıntı, arıza var" dedi. Kafkas, komisyon olarak karanlık bir nokta kalmayacak şekilde araştıracaklarını söyledi.

TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı Cevdet Erdöl ve Tuzla tersanelerindeki işçi ölümlerini incelemek üzere kurulan alt komisyon Başkanı AKP Çorum Milletvekili Agah Kafkas, Meclis'te düzenledikleri basın toplantısı ile Tuzla tersanelerindeki ölümlerin araştırılacağını bildirdiler. Erdöl, Tuzla tersanelerinde son birkaç aydır 15 ölüm vakası meydana geldiğini kaydederek komisyon olarak, incelemelerde bulunmak üzere 5 kişilik bir heyet oluşturduklarını söyledi. Meclis Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu bünyesinde oluşturulan alt komisyonun başkanlığını AKP Çorum Milletvekili Agah Kafkas yürütecek. Alt komisyonda AKP İstanbul Milletvekilleri Mehmet Müezzinoğlu, Mehmet Domaç, CHP İstanbul Milletvekili Sacid Yıldız ile MHP Kırıkkale milletvekili Osman Durmuş yer alacak.

"BASİT BİR İŞ KAZASI OLARAK GÖRÜLMEMELİ"

Alt komisyon başkanı Agah Kafkas ise komisyon olarak çalışma yaşamıyla yakından ilgili olduklarını söyledi. Tuzla tersanesindeki ölüm olaylarının geldiği bu noktada bütün sosyal tarafları katarak, işçi ve işveren kesimlerini dinleyerek ve olay yerinde inceleme yürüterek bir çalışma yürüteceklerini kaydeden Kafkas, "olay basit bir iş kazası olarak görülmemeli. Bu bir dram, sıkıntı ve arıza var. Bu iş kazalarının nedenlerini ortaya çıkarmak lazım" dedi. Olayın kapsamlı araştırılmasını isteyen herkesten gelen talebi değerlendireceklerini belirten Kafkas, olayda karanlık nokta kalmasını istemediklerini söyledi.

Tuzla tersanesindeki işçi ölümlerine ilişkin tartışmalar devam ederken Meclis İnsan Hakları Komisyonu da, kurduğu alt komisyonla ölümleri araştırma kararı aldı.

Meclis İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu, Tuzla tersanelerinde meydana gelen iş kazaları sonucu yaşanan işçi ölümlerini araştırmak üzere toplandı. İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Zafer Üskül, toplantının girişinde gazetecilerin soruları üzerine Tuzla'da iş güvenliği konusunda sorunlar olduğunun anlaşıldığını belirterek bu sorunun ne olduğunu araştıracaklarını söyledi. Toplantıda ise İstanbul Tuzla Tersanesinde son zamanlarda meydana gelen iş kazalarını yerinde incelemek üzere bir alt komisyon kurulması kararlaştırıldı. AKP İstanbul Milletvekili Mustafa Ataş başkanlığında kurulan alt komisyonda, AKP İstanbul Milletvekili Halide İncekara, CHP İstanbul Milletvekili Çetin Soysal, MHP Kars Milletvekili Gürcan Dağdaş ve Denizli Milletvekili Mithat Ekici ile DTP Diyarbakır Milletvekili Akın Birdal yer alacak. Alt komisyon çalışmasında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından da bir müfettişin görevlendirilmesine karar verildi.

(ANKA)