kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Şubat 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

KEY ödemesi alacaklar dikkat!

Yeni Haber
Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, Konut Edindirme Yardımının hak sahibi tespit ve bildirim süresinin 28 Şubat'ta tamamlanacağını kaydetti.

Henüz hak sahibi sayısı ve ödenecek tutarın netleşmediğini belirten Bakan Şimşek, ilgili kanuna göre ödemelerin hak sahiplerinin talebine göre nemasıyla birlikte nakit veya payları oranında EGYO hisse senedi verilmek suretiyle yapılacağını bildirdi.

Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, MHP Karaman Milletvekili Hasan Çalış'ın, Konut Edindirme Yardımlarıyla ilgili soru önergesini yanıtladı.

2007 yılında kabul edilen kanuna göre, kurumlara tanınan hak sahibi tespit ve bildirim sürelerine ilişkin sürecin devam ettiğini kaydeden Bakan Şimşek,"28 Şubat 2008 itibariyle bu süreç tamamlanacaktır. Bu süre içerisinde ve yasada belirtilen formatta yapılan bildirimler için tasfiye halinde T. Emlak Bankası A. Ş tarafından üç ay içinde hak sahibi bazında anapara ve nema hesaplaması yapılacaktır. Bu hesaplamalardan sonra ödemeler ise Emlak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (EGYO) tarafından Ziraat Bankası kanalıyla yapılacaktır" dedi.

Bakan Şimşek, MHP'li Çalış'ın "hak sahipleri ile ilgili bilgi ve arşivlere ulaşma konusunda herhangi bir sıkıntı yaşanmakta mıdır?" sorusuna ise "başta SSK olmak üzere ilgili kuruluşların, hak sahipleri ile ilgili bilgi ve belgeleri yasa ile kendilerine verilen süre içinde temin etme konusunda gerekli çalışmaları yaptıkları öğrenilmiş olup, bu bilgi ve belgelerin süresi içinde gönderileceği beklenilmektedir" karşılığını verdi.

İlgili kanun uyarınca belirlenen formatta ve sürede bildirimi yapılan tüm hak sahiplerine ödeme yapılmasının düşünüldüğünü ifade eden Bakan Şimşek, toplam kaç kişiye ödeme yapılacağına ilişkin soruya ise "ancak kurumların bildirimlerini tamamlamaları sonucu, ödeme yapılabilecek hak sahibi sayısı ve ödenecek tutarlar netleşecektir" yanıtını verdi.

Bakan Şimşek, ödemelerin, hak sahiplerinin taleplerine göre, nemasıyla birlikte nakit veya payları oranında EGYO hisse senedi verilmek suretiyle yapılacağını da bildirdi.

(ANKA)