kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Şubat 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

ABD'den 15 günde üçüncü üst düzey ziyaret

Yeni Haber
Ankara, PKK'ya karşı mücadelede sürdürülen işbirliği çerçevesinde 15 gün gibi kısa bir süre içerisinde üçüncü üst düzey ABD yetkilisini ağırlayacak.

ABD Savunma Bakanı Robert Gates, dört ülkeyi kapsayan gezisi çerçevesinde 28 Şubat'ta Türkiye'yi bir günlük ziyarette bulunacak.

ABD Savunma Bakanı Robert Gates, 20-28 Şubat tarihleri arasında gerçekleşecek gezi sırasında sırasıyla Avustralya, Endonezya, Hindistan ve Türkiye'yi ziyaret edecek. Gates, gezisinin son durağı olan Türkiye'ye 28 Şubat'ta bir günlük ziyaret yapacak.

Robert Gates'in Ankara ziyaretinin, ABD Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral James Cartwright ve Adalet Bakanı Michael Mukasey'in ziyaretlerinin hemen ardından gerçekleşmesi dikkat çekiyor.

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül'ün konuğu olarak Türkiye'ye gelecek olan Gates'in en üst düzeyde ağırlanması bekleniyor.

Bu arada, bir ABD yetkilisi, Gates'in Türkiye ziyaretini, "PKK'ya karşı sürdürülen işbirliğinin bir parçası" olarak nitelendirdi.

Orgeneral Cartwright, Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Ergin Saygun ile Şubat ayı başında Washington'da yaptığı görüşmeden 8 gün sonra 13 Şubat'ta Türkiye'ye "sürpriz" bir ziyarette bulunmuştu.

Birkaç saat süren ziyaretten iki gün sonra 15 Şubat'ta Ankara, ABD Adalet Bakanı Michael Mukasey'i ağırlamıştı.

Her iki ziyarette PKK'ya karşı mücadelede yapılan işbirliğine ilişkin konular üzerinde durulmuş, Türk kamuoyuna işbirliğinin süreceği mesajı verilmişti.

ANKA