kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Şubat 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Elizabeth’i 1961’de Türkiye’ye gelişinde Cemal Gürsel Esenboğa Havalimanı’nda karşılamıştı. Elizabeth, İngiltere’de tahta ilk oturduğunda Winston Churchill başbakandı.

37 yıl aradan sonra geliyor

Perihan KORKMAZ LONDRA
Cumhurbaşkanı Gül, mayıs ayında İngiltere Kraliçesi II'nci Elizabeth ile eşi Prens Philip'i Çankaya'da ağırlayacak..
İngiltere Kraliçesi II'nci Elizabeth, mayıs ayında resmi bir ziyaret için Türkiye'ye gelecek. Kraliçe'nin ziyaret programının Türk ve İngiltere Dışişleri Bakanlığı yetkilileri tarafından hazırlanmasına devam edilirken, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün ev sahipliğini yapacağı ziyaretin ilk durağı Ankara olacak. Kraliçe onuruna Gül'ün Çankaya Köşkü'nde akşam yemeği vereceği öğrenildi. İstanbul'u da ziyaret etmesi planlanan Kraliçe'ye eşi Prens Philip eşlik edecek. Buckingham Sarayı, Kraliçe'nin her yurtdışı gezisinde olduğu gibi güvenlik nedeniyle gezinin detayları hakkında genel bir açıklama yapmazken, gezi programı açıklamasının, ziyaret tarihine bir ay kala yapılacağı belirtildi. Kraliçe'yi ağırlamak diğer yabancı devlet görevlilerini ağırlamaktan farklı olduğu için Türkiye'deki programı merakla bekleniyor.

37 YIL SONRA
1953 yılından bu yana 55 yıldır tahtta oturan 82 yaşındaki Kraliçe II'nci Elizabeth, Türkiye'ye daha önce 1961'de dönemin Devlet Başkanı Cemal Gürsel'in ve 1971'de dönemin Cumhurbaşkanı Cevdet Sunay'ın davetlisi olarak iki defa geldi. 1926'da doğan ve 25 yaşındayken tahta geçen Kraliçe Elizabeth, İngiltere, İskoçya, Galler ve Kuzey İrlanda'yı kapsayan Birleşik Krallık'ın yanısıra İngiliz Milletler Topluluğu üyesi 15 ülkenin de başı.
Haberin fotoğrafları