kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Şubat 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
AHMET ALTAN ‘PKK KORKUYOR’ DEMİŞTİ Taraf Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Altan, Kandil’e gitmiş ve PKK’lıların durumunu gözlemlemişti. Altan, daha sonra SABAH’a verdiği röportajda "En büyük korkuları kara harekâtı. Baharda kara harekatı yapılacağını düşünüyorlar hatta eminler. Bu nedenle çok endişeliler, hatta şoktalar" demişti.

Yüksek gerilim

Atilla KORKMAZ / SABAH
Dışişleri Bakanı Ali Babacan, Kuzey Irak'taki PKK terörüne karşı bir kara harekâtı seçeneğinin hâlâ masada olduğunu belirterek, "Kara harekâtı opsiyonu açık. Zamanlama önemli. Mevsime göre, duruma göre karar verilecek" dedi. Moskova'ya giderken uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlayan ve askeri operasyonların "epeyce bir süre" devam edeceğini belirten Babacan, "Türkiye-ABD arasındaki karşılıklı ziyaret trafiğinin artması"nın gerçek nedenine ilişkin bir soruya, "İşbirliği içindeyiz. Aslında böyle olmaması sorunluydu. Bugün olanlar normal" yanıtı verdi. Babacan, Mesud Barzani ile ilişkiler konusunda da, "Barzani, PKK'yı terör örgütü olarak kabul etmeli. Kuzey Irak yönetimi 'Bölge bizden sorulur' diyor. Ancak PKK Konusunda somut adım atılmıyor" dedi. Barzani ile iletişim kanallarının açık olduğunu belirten Babacan, karşılıklı mesajların dakikalar içinde yerlerine ulaştığını, özel iletişim kanalları olduğunu aktardı. Kerkük sorununa da değinen Babacan, "BM ve ABD Kerkük konusunda Türkiye'nin tezine yaklaştı" dedi. Bu gelişmeler olurken dün Cumhurbaşkanı Gül'ün Senegal Cumhurbaşkanı'na verdiği yemeğe katılan Genelkurmay Başkanı Org. Büyükanıt'ın Gül ile uzun süre konuşması dikkat çekti.
KDP lideri Mesud Barzani, Türkiye'yi Kuzey Irak'a yönelik operasyonları nedeniyle sert bir dille eleştirirken, "böyle giderse sessez kalmayız" dedi. Rızgari isimli internet sitesinde yer alan habere göre Barzani, merkazi Irak hükümetini de hedef alan şu ifadeleri kullandı: "Irak hükümeti yer yer biz dara düştüğümüzde Bağdat'ı hatırladığımızı söylüyor. Bağdat'ın bu anlamsız tutumuna baktığınızda ondan hiçbir şey beklememek gerektiğini anlıyoruz. Bizim artık Irak hükümetine, 'Türkiye'nin saldırılarına karşı bir tavır alın' dememiz gereksizdir. Çünkü onlar da Türkiye'nin her gün ordusuyla, uçaklarıyla Irak'ın egemenliğini ayaklar altına aldığını görüyorlar. Sabrın da bir sınırı vardır... Şunu bildiriyorum ki Türkiye'nin Kürdistan topraklarına saldırıları devam ederse artık sessiz kalmayacağız." Barzani, El-Arabiya TV'sine yaptığı açıklamada da "Türkiye içindeki krizi başka yerlere havale etmeye çalışmakta. 24 yıldır Türk ordusu PKK'ya karşı bir savaş yürütüyor. PKK'yı bitirme noktasında bir başarı elde edemedi. Burada şu soru akla geliyor. Acaba PKK bahane mi? Ben halen Türkiye'nin Kürdistan bölgesine yönelik başka bir niyetinin olduğunu düşünüyorum" dedi.
Haberin fotoğrafları