kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Şubat 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Kudüs'e yılın ikinci karı yağdı

Yeni Haber
Kudüs'e yılın ikinci karı yağdı. Kar, sadece Kudüs'te değil, İsrail'in kuzeyinde de etkisini gösterdi ve burada okullar tatil edildi...
Kudüs'te sabaha karşı yağmaya başlayan karın kalınlığı 2 santimetreye ulaşırken, Kudüs belediyesi, okulların bir saat gecikmeli olarak derse başlaması kararı aldı. İbrani üniversitesinde de eğitime öğleye kadar ara verildi.

Ancak Öğrenci Velileri Derneği, belediyenin okulların gecikmeli olarak açılması kararından memnun olmadı. Dernek yetkilileri, İsrail radyosundan yaptıkları açıklamada, velileri çocuklarını okula göndermemeye çağırdı. Bu arada Kudüs'te 80 dolayında evsiz, sokaklardan alınarak, Kudüs belediyesince barınaklara yerleştirildi. Kudüs'ün yüksek kesimlerindeki bazı mahallerde, İsrail'in kuzeyindeki Golan Tepeleri'nde ve El Halil'deki Yahudi yerleşimlerindeki okullar ise bugün tatil edildi. Kuzeydeki bazı yollar da kar nedeniyle kısmen kapandı.

İsrail'in kayak merkezlerinden Hermon dağının yamaçlarında yeni yağışla birlikte kar kalınlığı 75 santimetreye ulaştı. Yoğun kar yağışı nedeniyle bölge ziyaretçilere ve kayakçılara kapatıldı.İsrail Meteoroloji yetkilileri, Kudüs'te iki kez kar yağmasının çok nadir bir olay olmadığını, 2002-2003, 1997-1998 ve 1991-1992 yılı
kışlarında da benzer durumun yaşandığını belirttiler. Kudüs'te bir kez de 1990 yılında Nisan ayının ilk günlerinde kar yağışına rastlandığı kaydedildi.

Kudüs'e mevsimin ilk karı 30 Ocak'ta yağmıştı. Kudüs'te kar yağışının öğleden sonra durması ve yağmura çevirmesi bekleniyor.