kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Şubat 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Bush, Küba'da "demokrasi" umuyor

Yeni Haber
ABD Başkanı George Bush, Küba lideri Fidel Castro'nun emekliye ayrılma kararının Küba'da demokratik dönüşümün başlangıcı olacağını umduğunu söyledi...
Ruanda'da bulunan Bush, yaptığı basın toplantısında, uluslararası topluma demokrasi için gerekli kurumların tesisinde Küba halkına yardım etmesi çağrısında da bulundu. Küba'da yeni bir liderliğe geçişin serbest ve adil seçimlerin yapılmasının yolunu açması gerektiğini belirten Bush, ülkesinin "özgürlüğün nimetlerinden" faydalanmaları için Kübalılara yardıma hazır olduğunu bildirdi.

RASMUSSEN: ONU ÖZLEMEYECEĞİM

Danimarka Başbakanı Anders Fogh Rasmussen, Castro'nun gidişinden memnun olduğunu belirttiği açıklamasında, "siyasi sahnede onu özlemeyeceğini" ifade etti.

Fidel Castro ile şahsen hiç karşılaşmadığını da belirten Rasmussen, kısa basın toplantısında, siyaseten onu özlemeyeceğini ve Castro'nun kararının iyi yönde atılmış bir adım olduğunu kaydetti.

İngiltere Başbakanı Gordon Brown ise, Küba lideri Fidel Castro'nun devlet başkanlığından vazgeçmesinin ülkeyi çoğulcu demokrasiye götürmesi gerektiğini söyledi.

Brown'ın sözcüsü, "Bu, şimdi çoğulcu demokrasiye doğru barışçı bir geçiş istikametinde ilerlemeler kaydedilmesi için bir fırsattır" dedi.Sözcü, "Bunlar Küba halkının meseleleridir" ifadesini de sözlerine ekledi.