kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Şubat 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Oscar için oylar sayılıyor

Yeni Haber
24 Şubat'ta gerçekleştirilecek törene kadar Oscar'ı kimin aldığını sadece iki kişi bilecek…..
Bu yıl 80. kez verilecek olan Oscar ödülleri için PricewaterhouseCoopers yetkililerinin, 74. kez Academy of Motion Picture Arts and Sciences'ın (Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi) oy sayım işlemini yürüttüğü bildirildi.

Pricewaterhouse Coopers'dan yapılan yazılı açıklamada, sayım işlemini yöneten Brad Oltmanns ve Rick Rosas'ın 24 Şubat Pazar gecesi tüm dünyada canlı yayınlanacak Akademi Ödül törenine kadar sonuçları bilen yegane 2 kişi olacağı kaydedildi.

Akademi Ödülleri oy sayım projesinde 74 yıl boyunca yalnızca 12 şirket ortağının yer alma ayrıcalığına sahip olabildiği ifade edilen açıklamada, Akademi'de oy kullanan yaklaşık 6 bin üyeden gelen oyların sayımı ve kontrolünün yaklaşık 1700 saat sürdüğü belirtildi. Akademi Başkanı Sid Ganis, PricewaterhouseCoopers'ın, Akademi ödülleri oylama işleminin güvenliğini her oyu elle sayarak sağladığına işaret ederek, ''Dürüstlük, güvenilirlik ve geleneğe bağlılık PricewaterhouseCoopers ile olan ilişkimizin temelini oluşturmaktadır'' ifadelerini kullandı. Sayım görevinde dördüncü yılını geride bırakan PricewaterhouseCoopers
Los Angeles Yönetici Ortağı Oltmanns ise, başlangıcından bu yana oy sayım sistemini değiştirmediklerini belirtti.

OYLARIN SAYIM SÜRECİ

Açıklamaya göre, Aralık-Şubat ayları arasında oy verme yetkisi olan Akademi üyelerine gönderilen aday oy pusulaları, üyeler tarafından doldurulup geri toplandıktan sonra oy sayımından sorumlu PricewaterhouseCoopers ortakları tarafından tek tek elle sayılıyor ve sonuçlar Akademi kurallarına göre bir çizelge içinde düzenleniyor.

Sonuçlar ödül töreninin yapılacağı güne kadar mühürlü iki set zarf içinde bir kasada kilit altında tutulurken, güvenlik önlemi olarak zarflar, PricewaterhouseCoopers ortakları tarafından törenin yapılacağı salona farklı ve gizli iki ayrı güzergâhtan getiriliyor. Ayrıca PwC ortakları zarfların çalınma olasılığına karşı bir önlem olarak, her kategoride kazananların isimlerini tek tek ezberliyorlar.