kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Şubat 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Zico'yu kızdıran soru

Yeni Haber
Fenerbahçe Teknik Direktörü Zico, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda düzenlenen basın toplantısında, yarınki Sevilla maçıyla ilgili değerlendirmeler yaptı.

Brezilyalı teknik adam, Sevilla'yı çıplak gözle izlemediği için yapılan eleştirilerle ilgili bir soru üzerine sinirlendi.

Avrupa kupalarında bu noktaya gelene kadar hiçbir rakiplerini çıplak gözle izlemediğini hatırlatan Zico, ''Kapasitesi olan bir yardımcınız varsa, gidip sizin adınıza maçı izler ve gerekli analizleri yapar. Herkesin farklı çalışma tarzı vardır. Şimdiye kadar böyle bir şey sorulmadı. Bu noktaya gelinceye kadar takımın başında ben vardım. Kimseyi gidip izlemedim. Neden şimdi soruluyor bu sorular? Ben rakibimizin minimum 15 maçını izledim. Belki rakibimizin teknik direktörü daha az maçımızı izledi. Bu noktaya benim çalışma sistemimle gelmedik mi? Bundan önceki rakiplerimizin teknik direktörleri bizi izlemeye gelmedi, ben de gitmedim'' şeklinde konuştu.

İnsanların çalışma şekillerinde birbirine saygılı olduklarını görmenin, kendisini çok mutlu edeceğini ifade eden Fenerbahçe teknik direktörü, şöyle devam etti:

''Çalışanlarınız işini düzgün bir şekilde yaparsa zaten çalışmanın sonucunda belirli başarılar alınacaktır. Bu noktaya benim çalışma tarzımla geldik. Herkesin farklı bir çalışma tarzı olduğunu insanların kafasına koyması lazım. Saha içinde sonucu etkileyen faktörler bazen büyük olabileceği gibi, bazen küçük olabilir. Sahada sonucu belirleyecek olan oyunculardır.''

Zico, Sevilla'nın etkili kanat oyuncuları bulunduğunun hatırlatılması üzerine de ''Kanatları iyi kullandığı ve kaliteli bir ekip olduğu için 2007 yılının en iyi ekibi seçildi. Kaliteli takım olduğu için bizden her türlü saygıyı hak ediyor. Yapmamız gereken, savaşçı kişiliğimizle mücadeleci kişiliğimizle bu ekiple sonuna kadar savaşmak ve kendi kalitemizi saha içinde sergilemek olacak'' dedi.

"HEDEFİMİZ ÇOK ŞEYİ AÇIKLIYOR"

Fenerbahçe'yi, Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde bulunduğu noktaya mücadele, hırs ve azmin getirdiğini, Sevilla karşısında, şimdiye kadar ortaya koydukları mücadelenin üzerine çıkmak durumunda olduklarını anlatan Zico, şöyle konuştu:

''Söylenecek çok fazla bir şey yok. Şu anda bulunduğumuz nokta ve hedefimiz çok şeyi açıklıyor. Burada olmamız, bu maçı ne kadar istekli oynamamız gerektiğini bize açıklıyor. Çoğu kişi, isimlere bakarak yorum yapabilir ve yanılabilir. Sevilla'nın çok oturmuş bir kadro olduğunu, UEFA kupasını aldığını, şu anda elinde bulunan oyuncuların çok kaliteli olduğunu hiçbir şekilde unutmamamız gerekiyor. Fenerbahçe olarak üstümüze düşen görev, Şampiyonlar Ligi'nde geldiğimiz noktaya kadar yardım eden şeyleri aynı şekilde, hatta daha fazla göstermek olacak. Sahaya çıkıp isteği, mücadeleyi, hırsı azimliliği göstermeliyiz. Buraya kadar gelirken bunu başarmamızı sağlayan etkenler bunlardı. Yine aynısı için elimizden gelen her şeyi yapacağız.''

''SEVILLA'DAN KORKMUYORUM''

Zico, ''Sevilla'dan korkuyor musunuz'' şeklindeki soruya, ''Sevilla'dan korkuyor olsaydım, şu anda burada oturmazdım'' diye yanıt verdi.Bu soruyu, geçerli bir soru olarak algılamadığını belirten Brezilyalı teknik adam, ''Sevilla'dan korkuyor olsaydım, şu anda burada değil, evimde otururdum herhalde. Hayat boyu bu tip şeylerden korkmadım'' dedi.

''ÇAYKUR RİZESPOR MAÇININ 11'İNİ SAHAYA SÜRECEĞİM''

Zico, son antrenmanda bir terslik olmadığı takdirde, Sevilla karşısında, Çaykur Rizespor maçının ilk 11'ini sahaya süreceğini açıkladı.Brezilyalı çalıştırıcı, kadroyla ilgili, ''Bir terslik çıkmazsa Çaykur Rizespor maçında oynayan kadroyu yarın sahaya süreceğim. Maldonado gücümüze güç kattı. Selçuk olmadığı zaman hazır olduğunu gösterdi. Şans bulursa oynayacak durumda. Semih'in sakatlığı geçti, oynayabilecek durumda. Önümüzde bir antrenman daha var. Şu anda kafamda düşündüğüm, Rize maçında başlayan kadroyu oyuna sürmek'' şeklinde konuştu.

''HİÇBİR ŞEKİLDE AZLA YETİNEN BİR EKİP DEĞİLİZ''

''Sevilla'ya elenmesi durumunda, bu noktaya gelmesi nedeniyle Fenerbahçe'nin başarılı mı sayılması, yoksa elendiği için başarısız olarak mı görülmesi gerektiği'' sorusunu yanıtlayan Zico, Sevilla'nın ismi olmadığı için insanların yanlış yorumlar yaptığını anlatarak, şunları kaydetti:

''Kurada Sevilla'yı çektiğimiz zaman 'Çekilebilecek en iyi kuralardan biri' dendiğinde, insanların sadece bir şeye baktığını anladım. İsme göre aldanıyor insanlar. Sevilla'nın elde ettiği başarıları, futbol bakımından değerlendirmiyorlar. Halbuki böyle bir şey yok. Sevilla bu noktaya geldiyse, önceki senelerde yaptıklarının meyvesini alarak geldi.

Biz hiçbir şekilde azla yetinen bir ekip değiliz. Gücümüzün olduğunu biliyoruz. 'Biz onları geçemesek de olur' diye bir düşüncede olmayacağım. Onlar kaliteli olduğu gibi, biz de ortaya kalitemizi koymaya çalışacağız. Tersinden baktığınız zaman da Fenerbahçe, Sevilla'yı elerse, onlar adına neler söylenecek. 'Avrupa'da hiçbir başarısı olmayan Fenerbahçe'ye elendiler' denilecek. Eğer böyle bakılırsa yanlış olur. O zaman, bu noktaya gelene kadar Fenerbahçe'nin yaptığı çalışmaları görmemiş olacaklar.''

''EVİNİZDE OYNUYORSUNUZ VE RİSK ALMAMANIZ GEREKİYOR''

Bir Brezilyalı gazetecinin, boksörlerin maçta çeşitli kazanma taktikleri olduğunu ifade ederek, Fenerbahçe'nin rakibine karşı nasıl olacağını sorması üzerine Zico, ''Burada mantıklı hareket etmek gerekiyor. Atak yapmalıyız, rakibe saldırmalıyız. Taraftarımızın bize akıttığı enerji bunu gösteriyor. Evinizde oynuyorsunuz ve risk almamanız gerekiyor. Elbette maç içinde inisiyatif almanız gereken zamanlar olacak. Şunu da unutmamalıyız, bu maç sadece burada sonuçlanmayacak. İspanya'da ikinci raunt var. Fenerbahçe elbette ki, karakterinden ödün vermeyecektir. Kendi evinde oynamanın verdiği dikkatlilik üzerinde olacaktır'' açıklamasını yaptı.

''SAHA ŞARTLARI GÖZÜMÜ KORKUTTU''

Zico, basın toplantısından önce incelediği sahanın durumunun, gözünü korkuttuğunu bildirdi.
İki ekibin de güzel futbol oynamak isteyen takımlar olduğu ifade edilerek yöneltilen soruyu yanıtlayan Brezilyalı teknik adam, ''İki takım da futbol oynamaktan zevk alan tarza sahip. Güzel oyun oynamaya çalışıyoruz. Bu, aynı zamanda başlarındaki teknik insanların karakterlerini yansıtıyor. Buraya geldiğim zaman saha şartları, güzel oyunu görmek açısından biraz gözümü korkuttu. Bazen bu tip saha şartlarında tekniğinizi gösteremeyebilirsiniz. Elbette ki ilginç bir eşleşme. Ben onları izlerken zevk alıyorum. Elbette ki onlar da Fenerbahçe'yi izlemekten zevk alıyordur. Eğer bu ekipler böyle güzelse, saha içinde de güzel kalmalılar.'' diye konuştu.

(AA)
Puan Durumu
  Takım  O   G   B   M    A     Y     P  
1 Galatasaray 22 15 6 1 46 17 51
2 Fenerbahçe 22 15 5 2 48 23 50
3 Sivas 22 15 2 5 34 17 47
Tümünü göster...
4 Beşiktaş 22 14 4 4 34 22 46
5 Kayseri 22 11 8 3 35 18 41
6 Trabzon 22 9 4 9 31 27 31
7 Denizli 22 8 5 9 28 28 29
8 G.B. Oftaş 22 7 6 9 23 24 27
9 İ.B.B. Spor 22 6 7 9 28 30 25
10 Ankaragücü 22 6 7 9 21 30 25
11 Gaziantep 22 7 4 11 25 35 25
12 Konya 22 7 4 11 25 38 25
13 G.Birliği 22 6 6 10 28 32 24
14 Bursa 22 5 9 8 22 26 24
15 Ankaraspor 22 5 8 9 23 26 23
16 Ç.Rize 22 6 3 13 24 46 21
17 V.Manisa 22 5 5 12 30 41 20
18 Kasımpaşa 22 3 3 16 16 41 12
Haftanın Maçları
22. Hafta
 Ç.Rize 2  
  Fenerbahçe 4  
 G.B. Oftaş 0  
  Sivas 1  
 Bursa 2  
  İ.B.B. Spor 2  
 Beşiktaş 3  
  Ankaraspor 2  
 Kayseri 3  
  Gaziantep 1  
 V.Manisa 1  
  G.Birliği 2  
 Kasımpaşa 1  
  Denizli 0  
 Ankaragücü 0  
  Trabzon 2  
 Konya 0  
  Galatasaray 1  
Haftanın Maçları
23. Hafta
 Denizli Beşiktaş Cuma 20:00  
 Gaziantep G.B. Oftaş Cumartesi 13:30  
 G.Birliği Konya Cumartesi 13:30  
 Fenerbahçe Bursa Cumartesi 19:00  
 Ankaraspor Kayseri Pazar 13:30  
 Sivas Ç.Rize Pazar 13:30  
 İ.B.B. Spor Ankaragücü Pazar 13:30  
 Trabzon V.Manisa Pazar 15:00  
 Galatasaray Kasımpaşa Pazar 19:00