kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Şubat 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Bülent Ortaçgil ve Zuhal Olcay.

Sevgililer Günü'den manzaralar

MEHMET TEZ
!F İstanbul'da Eagle vs Shark diye bir filmi gözüme kestirmiştim, onu izleyelim diye Fitaş'tayız... Fitaş'ın hayatımda gördüğüm en kötü sinema salonu ve işletmesi olduğunu üzülerek söylemem lazım. Hep berbattı ama en azından geniş bir fuayesi vardı eskiden. Şimdi Pizza Hut ve KFC dükkânlarıyla işgal edilmiş. Kare şeklinde bir alan, solda gişe kuyruğu, karşıda iki adet yeme içme mekânının girişi, sağda elektronik bilet gişeleri, girdiğiniz yer de zaten kapı, arkanızdan insanlar geliyor. Birini beş dakika bekleyecek yer yok. Film Salon 2'deydi. Tavan simsiyah, perde leke içinde, üzerinde artık desenler oluşmuş... Festival filmi falan olmasa kim, niye gelir burada film izler, anlayamıyorum.
Sevgililer Günü'nde Balans'ın Kapısı'ndaki kuyruğun ucu İstiklal'deydi. Zuhal Olcay - Bülent Ortaçgil konseri... Bekleyen insan profili muhteşem: Bir sürü özene bezene giyinmiş genç kadın ve yanlarında pek Balans'la Bülent Ortaçgil'le falan işi olmayacak adamlar. Belli ki kadınlar zorlamış, adamlar mecburen gelmiş, terso terso bakıyorlar etrafa sigaralarından derin nefesler alarak. Kendimi sırıtırken buldum, cezaya durmuş Hababam Sınıfı'nın karşısına geçip sırıtan ufaklık gibi...
Peyote'de hafta içi hafta sonundan daha klas oluyor. Bir gece içkilerimizi alıp alt katta bulduğumuz yere çöktük. Postal Service'ten girdi Justice'den çıktı DJ. Duvarda da Hafriyat ekibinin işlerinden bir video dönüyordu. Bir iki saat geçirmek için çok uygun. Hafriyat nedir merak ettiyseniz art-hafriyat.com adresine bir göz atın.
Haberin fotoğrafları