kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Şubat 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Setler ve perdeler arasında

arasında arasında Tıpkı tiyatro oyunları gibi, sayıları hızla artan televizyon dizilerinde de izleyici karşısına çıkan oyuncuların pek çoğu, yıllarını tiyatroya vermiş deneyimli sanatçılardan oluşuyor. Hayatlarını dizi setleriyle tiyatrolar arasında bölüştüren oyuncuların en öne çıkanlarından bir seçme.....
Ertan SABAN (Atv - Elveda Rumeli / Alex rolünü oynuyor. İstanbul Halk Tiyatrosu yapımı Can Tarlası'nın oyuncularından)
(1977, Üsküp, Makedonya) Erzurum'dan Makedonya'ya göç etmiş bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi. Makedonya Devlet Konservatuvarı, Tiyatro Bölümü'nden mezun. Türkiye'ye gelerek oyunculuğa başladı. Saban'ın rol aldığı diziler: Kanal D'de yayınlanan Sağır Oda, Savcının Karısı ve son olarak II.Abdulhamid Han'ın İttihatçılar tarafından tahttan indirilmesi ve Balkan coğrafyasında başlayan isyanları anlatan Elveda Rumeli. Saban, dizilerdeki rollerinin yanı sıra, Türk rock grubu Malt'ın deprem klibinde de oynamış.

Yetkin DİKİNCİLER (Show TV - Eşref Saati / Eşref karakterini canlandıran Dikinciler, İstanbul Devlet Tiyatroları oyuncusu)
Sanatçı, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Konservatuvarı Tiyatro Bölümü'nü bitirmiş, özellikle Çağan Irmak'ın yönettiği Babam ve Oğlum filmindeki rolüyle tanınmış, ardından Biket İlhan'ın yönettiği, Mavi Gözlü Dev filminde, Nazım Hikmet Ran'ı canlandırmıştı.

Korel CEZAYİRLİ (Star - Köprü / Yzb. Akın rolünü oynuyor. Eskişehir Şehir Tiyatroları aktörü)
1996'da Selçuk Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü'nü kazandı. 2000 yılında konservatuvardan mezun olan sanatçı aynı yıl Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları sınavını kazandı ve Şehir Tiyatroları'nın kurucu - oyuncusu olarak göreve başladı. 2005 yılında Şehir Tiyatroları bünyesinde Geleneksel Türk Tiyatrosu Birimi'ni kurdu.

Bekir AKSOY (Show TV - Doktorlar dizisinde Suat karakterini canlandırıyor. Sanatçının yer aldığı Koca Bir Aşk Çığlığı isimli oyunu, Kenter Tiyatrosu'nda izleyiciye sunuluyor)
Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı 1992 mezunu. 19-20 yaşında iken konservatuvarın ilk yılında Devlet Tiyatrosu'nda Cüneyt Gökçer ile beraber Damdaki Kemancı oyununda küçük bir rol oynadı. Dormen Tiyatrosu, Gülriz Sururi Tiyatrosu, Kent Oyuncuları, Kenterler'de oynadı.

Sumru YAVRUCUK (Star - Sevgili Dünürüm dizisinde başrolü üstlenen Yavrucuk, aynı zamanda İstanbul Devlet Tiyatrosu oyuncularından)
İstanbul Belediye Konservatuvarı Tiyatro ve Şan Bölümü mezunu ve İstanbul Devlet Tiyatrosu sanatçısı, Sağır - Dilsizler Tiyatrosu'nun uzun süre yönetmenliğini yaptı ve burada çeşitli uluslararası ödüller aldı. Ayrıca Dostlar Tiyatrosu'nda da çeşitli yapımlarda oynadı.

Vahide GÖRDÜM (Kanal D - Annem dizisinin başrolünü üstlenen sanatçı, Oyun Atölyesi'nin büyük ilgi gören yapımı Evlilikte Ufak Tefek Cinayetler'de de rol alıyor)
1965 İzmir doğumlu sanatçı, 9 Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tiyatro Bölümü'nü bitirmiş, 2003 yılında yayımlanan Bir İstanbul Masalı dizisindeki Suzan Kozan karakteri ile tanınmıştı.

Serhat TUTUMLUER (Show T.V. - Ezo Gelin dizisinin başrollerinden Kadim'i üstlenen sanatçı, şu sıralarda Yasemin Yalçın Tiyatrosu'nun Beşiktaş Kültür Merkezi'nde sahnelediği Oyunun Oyunu isimli yapımda sahne alıyor)
29 Haziran 1972 Eskişehir doğumlu. Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü'nden mezun oldu. Mezun olduktan sonra Ankara Devlet Tiyatrosu'nda sözleşmeli sanatçı olarak çalışmaya başladı. 1997 yılından beri İzmit Şehir Tiyatrosu'nda çalışıyor. Çaylak, Kasırga İnsanları, Sahra, Esir Kalpler, Erkekler Ağlamaz, Ezo Gelin adlı TV dizilerinde ve Büyü ve Cenneti Beklerken filmlerinde rol aldı.

Bartu KÜÇÜKÇAĞLAYAN (Kanal D, Binbir Gece dizisinde Gani karakterini canlandıran sanatçı, Kenter Tiyatrosu oyuncusu. Aktör aynı zamanda Aksanat Yeni Kuşak Tiyatrosu'nda Şeylerin Şekli isimli yapımda da rol almıştı)
Doğum tarihi: 1983 Doğum yeri Eskişehir. Eğitimi: İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı

Engin Altan DÜZYATAN (Star - Sevgili Dünürüm dizisinde rol alıyor. Kenter Tiyatrosu aktörü. Son olarak Kürklü Merkür oyununda rol aldı)
Doğum Tarihi: 26/07/1979 - İzmir Eğitimi: Dokuz Eylül Üniversitesi Tiyatro Bölümü mezunu.

Hasibe EREN: (atv - Avrupa Yakası dizisinin Makbule'si Eren, İstanbul Şehir Tiyatroları oyuncularından biri)
1975 yılı, Almanya doğumlu Hasibe Eren, İstanbul Üniversitesi'nde Piyasa Araştırmaları ve Reklamcılık Bölümü'nü bitirdi. Daha sonra Edebiyat Fakültesi'nde tiyatro eleştirmenliği ve dramaturji bölümünü tamamladı. 1996'da Show TV'de yayınlanan Sıdıka dizisi ile ünlendi. 1996'dan bu yana, İstanbul Belediyesi Şehir Tiyatroları Çocuk Eğitim Birimi'nde görev yapıyor. 2007'de Avrupa Yakası adlı dizide Makbule rolünü üstlendi.

Tiyatro sahnelerinin son dönemdeki yıldız oyunları
* Müzikaldeki Hayalet
* Üç Kızkardeş
* Size Öyle Geliyorsa Öyledir
* Dokuz Ay Son Gün
* Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz
* Yolumuzu Bulalım
* Sivas '93
* Ya Devlet Başa, Ya Kuzgun Leşe
* Koca Bir Aşk Çığlığı
* Karatavuk
* Oyunun Oyunu
* Evlilikte Ufak Tefek Cinayetler
* Kürklü Merkür
* Trainspotting
Haberin fotoğrafları