kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Şubat 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Topunuz!

Özge AYDIN - Fulya UGAN / SABAH İNTERNET
Yeni Haber
Turkcell Süper Lig 22. hafta karşılaşmasında Beşiktaş misafir ettiği Ankaraspor'u 3 - 2 yenerek 3 puanı alan taraf oldu.

KAZIM KANAT: NOBRE ÇIKAR MI? (SABAH)


Şu belgelendi ki; Kayseri yenilgisi Beşiktaş'ın futbol felsefesini yok etti. Sağlam, radikal kararlar alarak yeni bir Beşiktaş yarattı.

İlk 45'te çok top kaybı yüzünden futbol, hızlı oynanıyor gözükse de seyirciye keyif vermedi. Bu yarıdaki tek olay Karabulut'un kornerini formasından çekilmesine rağmen topu kafayla çeviren Cisse'nin zekasıydı. Nobre'nin uçarak attığı kafa şutu ise golün kreması oldu!
İkinci 45'te Ankaraspor baskı kurduğu an golü yedi. Ani bir atakta Ankara savunması Nobre'nin üzerine gidince Holosko boşta kaldı. O da Emre Aşık'ın yere düşmesi ile golünü attı.

İşte o an Sağlam affedilmez antrenörlük hatası yaptı. Korktuğunu belli ederek ve panikleyerek Nobre-Rico değişikliğini yaptı. Yani Beşiktaş tek santrforlu savunma futboluna döndü. Maç 2-0'dan 2-2 oldu. O zaman Sağlam son 5 dakikada iki değişiklik daha yaptı. Batuhan Karadeniz'i oyuna alıp takımı hücuma döndürdü. Toraman'ın karambol golü şans golü oldu, Beşiktaş'a hayat verdi!

AHMET ÇAKAR: TOPUNUZ! (SABAH)

Beşiktaş şunu çok iyi bilmeli ki, sezon sonuna kadar şampiyonluk yarışında kalmak istiyorlarsa kolay gol yeme alışkanlığına son vermeliler. Ceza alanı içinde adam nasıl paylaşılır, öğrenmeliler.

İlk devreye bakıyoruz; basan, koşan, çok diri bir Beşiktaş var. Nobre rakip ceza alanında tank gibi. Aydın çok genç ama, etkili oynuyor. Holosko hem istekli hem de Beşiktaş'a değişik bir dinamizm getirmiş. Her şey çok güzel gidiyor. Rakip Ankaraspor gelemiyor, çok top kaybediyor ve ikinci yarıda Beşiktaş ikinci golü de buluyor. O anda kime sorarsanız sorun, her haliyle rakibinden çok çok daha iyi olan Beşiktaş için "Bu maçı aldı" derler.

Büyük takımın savunması böyle olamaz ve böyle kötü alışkanlıklarını sürdüren bir takım büyük hedeflere ulaşamaz. Neyse ki, son saniyede şans Beşiktaş'ın yanında oldu da, siyah-beyazlılar maçı aldı.

İLKER ATEŞ: İPTEN DÖNÜŞ (FOTOMAÇ)

Beşiktaş kolay kazandığını zanettiğini sandığı maçı bir mucize eseri kazandı. Aslında "Siyah-beyazlıları melekler korudu" dersek yanlış olmaz.

Ancak Beşiktaş, ilk yarıda olumsuz hava koşullarına rağmen çok iyi savaştı. Bu bölümde top genellikle Beşiktaşlı futbolcuların ayağında dolaşırken, çok eleştirilen savunma, Ankaraspor'a pozisyon bile vermedi.

Beşiktaş'ın hemen her maçta çok eleştirilen savunması yine iki Ankaraspor golünde sıfır çekti. İlkinde kornerden gelen top ağlara giderken, Rüştü dahil bütün savunma seyrediyordu. İkincisinde savunmanın tamamı, bir türlü uzaklaştıramadıkları topla adeta rakibe davetiye çıkardılar. Şu bir gerçek ki Beşiktaş'ta bazı futbolcular sakatsa veya cezalıysa bunların yerini doldurmak mümkün olmuyor. Cezalı Tello'nun yerine oynayan Aydın hiç fena değildi ama Tello'nun adrese teslim ortalarının hiçbirisi bu maçta olmadı. Beşiktaş, Serdar Özkan'ı bile aradı. Onun yokluğunda Ali Tandoğan sağ taraftan yine rastgele ortalar yaptı ve bu şansını yine kullanamadı. Nobre'nin oyundan çıkması Beşiktaş'ın hücum gücünü ortadan kaldırdı. O çıkınca Holosko da kayboldu. Beşiktaşlı futbolcularla ile yöneticiler, bir kurban kesseler iyi olacak!

TURGAY DEMİR: GERİLİM FİLMİ (FOTOMAÇ)

Ligin ilk yarısında Ankara'da, hakemin uydurma elle oynama kararına kurban giden Nobre'nin dün gece gol atması anlamlıydı. Kayseri mağlubiyetinden sonra bir kaza daha yaşamak istemeyen Ertuğrul Sağlam, defansın sağına Toraman'ı yerleştirirken, Gökhan Zan'ın yanında yeni transfer Gordon'u kullandı.

Beşiktaş maçın büyük bölümünde oyunu kontrol eden taraftı. Serdar Özkan yoktu, yokluğu da hissedilmedi. Cisse ise tek kelimeyle harika oynadı. Ayakta durmanın bile zor olduğu maçta Nobre'nin Emre başta tüm Ankara savunmasıyla boğuşması takdire değerdi. Holosko da sürekli yer değiştirerek ona destek oldu. Slovak oyuncunun golüyle 2-0'ı bulan Beşiktaş, maçı kazandım havasına girip Ertuğrul hoca da rakibe önde basan Nobre'yi çıkarınca maç bir anda tersine döndü.. Oyunun büyük bölümünde pozisyon bulamayan De Nigris son dakikalarda attığı iki kafa golüyle bu bölümü gerilim filmine çevirdi. Toraman'ın golü gelmese Sağlam'ın başı çok ağırırdı. Maçın hakemi Yunus Yıldırım iki elle oynamada da yanlış yorum yaptı. Rakibe giden topu elle keserseniz bunun cezası sarı karttır. Tello bu nedenle geçen hafta iki sarıyla oyundan atıldı. Aynı şeyi dün Ankaralı futbolcular iki kez yaptı, Yıldırım kart çıkarmadı. Hakemler hiç değilse şu basit konularda hata yapmasalar nasıl olur acaba?

ERMAN TOROĞLU: FARKEDİLMEDİLER (HÜRRİYET)

Yine kalende iki gol gördün, her gelen top tehlike oldu. Bir de Beşiktaş seyircisi, hiç günahı olmayan Rüştü'yü ıslıklıyor. Rüştü, gollerde ne yapabilirdi ki? Direkten dönen top ve Rüştü'nün birkaç tane daha çıkardığı top var. Beşiktaş seyircisi de hatanın nerede olduğunu biliyor ama zülfüyare dokunamıyor. Ya güçleri yetmiyor ya da...!? Maçı Ankaraspor alacakken şans gene Beşiktaş'a güldü. Hiç olmayacak top çarptı, gol oldu.

Öyle veya böyle takım 2-0 önde. Nobre rakip defansın göbeği ile iyi mücadele ediyor. Yani Ankaraspor'u hep yumruk mesafesinde tutuyor. Kendine yumruk atmaya yanaştırmıyor. Ertuğrul'u anlamak mümkün değil. Nobre'yi alıyor, şemsiye tersine dönüyor. Sahada zaten Delgado var, orta sahada rakibe pres yapmayan... Bir de Ricardinho girince bu sefer Ankaraspor iştahlanıyor. Ağzı sulanmaya başlıyor.

De Nigris iyi bir oyuncu. Ben bu tarz attığı en az 10 tane golünü seyrettim. Ama Beşiktaş defansı dersini iyi çalışmamış veya teknik adamlar De Nigris'i anlatamamışlar. Yani maçın sonunda Ankaraspor'a yazık oldu.

ÖMER GÜVENÇ: RÜŞTÜ'YE YAPILAN AYIP (AKŞAM)

Beşiktaş ikinci golü yedi. Ondan sonra top ne zaman Rüştü'ye gelse ıslıklar, yuhalamalar. Birinci golde Rüştü'nün hatası sıfır. İkinci golde hatalı. Diyelim ki birinci golde de hatalı. Daha da ileri gidelim. Ondan sonra yiyeceği üçüncü, dördüncü golde de hatalı. Ne olursa olsun daha maç bitmemiş, Bu yuhalama, ıslıklama da nereden çıkıyor. Sahadan oynayan futbolcu, skor ne olursa olsun, yuhalanmaz, ıslıklanmaz.

Büyük takımsan böyle goller yemeyeceksin arkadaş. Beşiktaş'ın yediği birinci golde inanılmaz defans hatası var; ikincide de öyle.

Ankaraspor'u 2-0 geriye düşmesine rağmen gösterdiği mücadele ve inançtan dolayı kutluyorum. Hikmet hoca, Ankaraspor'u kısa zamanda iyi yerlere taşımış.

SANLI SARIALİOĞLU: BU NASIL SAVUNMA (YENİ ŞAFAK)

Ben hava, zemin dinlemem. İki farkla öne geçiyorsun, ve son 10 dakikada iki gol birden yiyorsun. Haydi canım sen de! O uzatmalardaki gol olmasa gitmişti Kartal'ın 2 puanı. Sen ne biçim büyük takımsın. Rakibin sahaya havlu atacakken sen doğum sancılarıyla 3 puanı alıyorsun. Son 12 dakikada Ankaraspor'un girdiği tam dört pozisyon var. O dakikaya kadar da Beşiktaş kendi kalesinde en ufak tehlike yaşamadı. Biri bunu bana açıklayabilir mi? Rakibin inanılmaz bir ofansif gücü olur bir şey diyemem. Ancak, Ankaraspor'un eti butu belli. De Nigris gol attığı pozisyonda da bomboş, ondan iki dakika önceki topun direkten döndüğü pozisyonda da yine yanında kimse yok. Bu nasıl bir paylaşım hatasıdır?

Taraftarın Rüştü'yü protesto etmesi canımı sıktı, içimi acıttı. Evet, Rüştü 2. golde hatalıydı ancak gerçek taraftar kötü günde de futbolcusunun yanında olmasını bilmelidir.
Hemen belirtelim Ankaraspor'un 2. golü ofsayttı. Toraman atmasaydı Beşiktaş'ın 2 puanı Ankara'da olduğu gibi İstanbul'da da hakemler tarafından katledilmiş olacaktı.

ATIF KEÇECİ: KARA KIŞA RAĞMEN 5 GOL (ZAMAN)

İkinci yarının başlarında futbol anlayışında bir değişiklik yoktu. Her iki taraf da golü şansa bırakmış bir görüntü veriyordu. İkinci Beşiktaş golü gene rakip defansın bir ikramı sonucu geldi. Emre'nin uzaklaştırmak istediği top Holosko'nun önüne düştü. Slovak futbolcunun kötü vuruşuna rağmen top kale çizgisini zar zor geçerek gol oldu.

Mert Nobre-Ricardinho değişikliği skora dönük bir eylemdi ama istenen olmadı. Deca'nın serbest vuruşunda Meksikalı golcü De Nigris'in kafasının kaleci Rüştü'nün bakışları arasında yan direkten dönmesi sanki sonrasında gelecek aynı oyuncunun üç dakikaya sığdırdığı iki golün habercisiydi. Tribünlerde özellikle İbrahim Üzülmez ve Rüştü'ye karşı başlayan tepkiler İbrahim Toraman'ın uzatma dakikalarında gelen galibiyet golü ile sevince dönüşürken herkes rahat bir nefes aldı. Bir kere daha izlendi ki Siyah-Beyazlı takımda futbol açısında noksanlıklar devam etmekte.
Puan Durumu
  Takım  O   G   B   M    A     Y     P  
1 Fenerbahçe 22 15 5 2 48 23 50
2 Galatasaray 21 14 6 1 45 17 48
3 Sivas 22 15 2 5 34 17 47
Tümünü göster...
4 Beşiktaş 22 14 4 4 34 22 46
5 Kayseri 22 11 8 3 35 18 41
6 Trabzon 22 9 4 9 31 27 31
7 Denizli 22 8 5 9 28 28 29
8 G.B. Oftaş 22 7 6 9 23 24 27
9 İ.B.B. Spor 22 6 7 9 28 30 25
10 Ankaragücü 22 6 7 9 21 30 25
11 Gaziantep 22 7 4 11 25 35 25
12 Konya 21 7 4 10 25 37 25
13 G.Birliği 22 6 6 10 28 32 24
14 Bursa 22 5 9 8 22 26 24
15 Ankaraspor 22 5 8 9 23 26 23
16 Ç.Rize 22 6 3 13 24 46 21
17 V.Manisa 22 5 5 12 30 41 20
18 Kasımpaşa 22 3 3 16 16 41 12
13:30
Kayserispor - Gaziantepspor
Turkcell Süper Lig
13:30
V.Manisaspor - Gençlerbirliği
Turkcell Süper Lig
13:30
Kasımpaşa - Denizlispor
Turkcell Süper Lig
15:00
Ankaragücü - Trabzonspor
Turkcell Süper Lig
19:00
Konyaspor - Galatasaray
Turkcell Süper Lig (LİG TV)
Haftanın Maçları
22. Hafta
 Ç.Rize 2  
  Fenerbahçe 4  
 G.B. Oftaş 0  
  Sivas 1  
 Bursa 2  
  İ.B.B. Spor 2  
 Beşiktaş 3  
  Ankaraspor 2  
 Kayseri 3  
  Gaziantep 1  
 V.Manisa 1  
  G.Birliği 2  
 Kasımpaşa 1  
  Denizli 0  
 Ankaragücü 0  
  Trabzon 2  
 Konya -  
  Galatasaray -  
Haftanın Maçları
23. Hafta
 Fenerbahçe Bursa  
 Galatasaray Kasımpaşa  
 Ankaraspor Kayseri  
 Denizli Beşiktaş  
 G.Birliği Konya  
 Trabzon V.Manisa  
 Gaziantep G.B. Oftaş  
 Sivas Ç.Rize  
 İ.B.B. Spor Ankaragücü