kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Şubat 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Cep telefonu hayatını kurtardı

Yeni Haber
Tokat'ın Turhal ilçesinde otomobilinde cep telefonuyla konuşurken silahlı saldırıya uğrayan kişi, merminin telefona isabet ederek yön değiştirmesi sonucu çenesinden yaralandı.

İlçede doğalgaz işleriyle ilgili taşeronluk yapan Muharrem Akkaş (40), Mimar Sinan Mahallesi Susam Sokak'taki evinden çıktıktan sonra otomobiline bindi.

Otomobili ile yola çıktıktan sonra silahlı saldırıya uğrayan Akkaş, aracının sol camından giren merminin telefona isabet ederek yön değiştirmesi sonucu çenesinden yaralandı.

Olay yerine çağılan ambulansla Turhal Devlet Hastanesine kaldırılan Akkaş, buradaki ilk müdahalenin ardından Sivas'a sevk edildi.Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Plastik Cerrahi Servisi'nde tedavi altına alınan Akkaş'ın çenesinde mermi olduğu, önümüzdeki günlerde ameliyata alınacağı belirtildi.

Olay yerinde inceleme yapan Turhal İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Akkaş'ın aracının sol camında ve lastiklerinde mermi izleri tespit etti.Olayın ardından kaçtıkları öne sürülen zanlıları yakalamak için çalışma başlatan polis ekipleri, silahlı saldırıya karıştıkları ileri sürülen 3 zanlıyı Amasya'nın Merzifon ilçesi yakınlarında yakaladı.Emniyetteki sorgularının ardından Turhal Cumhuriyet Savcılığına sevk edilen zanlılardan 2'sinin tutuklandığı bildirildi.

OLAY ANINI YAZARAK ANLATTI


Çenesine isabet eden kurşun nedeniyle konuşamayan, dişlerinin büyük bir bölümü kırılan Akkaş, konuşamadığı için olay anını AA muhabirine yazarak anlattı.

Olay anında, evinden çıktıktan sonra aracına bindiğini belirten Akkaş, ''Aracıma bindim, yanımda oğlum Gökhan da vardı. Aracımı hareket ettirdim. Yaklaşık 30 metre ilerlemeden, 4 kişinin bana silah çektiğini gördüm. Arabaya doğru ve bana doğru ateş açtılar. Telefonla konuşurken 1 mermi isabet etti. Telefon kulağımdaydı. Telefon olmasaydı şu an hayatta değildim'' ifadesini kullandı.Babasına hastanede refakat eden Rıza Akkaş ise ''Babamın şu anda hayatta olmasını cep telefonu sağladı. Cep telefonu ile konuşması sağladı. Cep telefonu ile konuşmasaydı şu an belki burada yoktu'' dedi.Sol yüzden giren merminin sağ yüz çene bölgesine kadar ilerlediğini belirten Akkaş, babasının çenesindeki merminin ilerleyen günlerde ameliyatla alınacağını kaydetti.

AA