kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Şubat 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Darılı kargalı savunma

Ersan ATAR - Uğur BECERİKLİ - Mustafa KAYA
Susurluk skandalı, Danıştay'ın son kararıyla yeni bir boyut kazandı. Gizli ilişkilerin bir türlü yargı karşısına çıkarılamayan ismi Mehmet Ağar bu gelişmeyi "büyütülecek bir şey yok" diye nitelendirdi. SABAH'ın sorularını yanıtlayan Ağar, "Danıştay'ın kararında büyütecek bir şey yok. Yargı süreci devam ediyor ve Türkiye'de hâkimler var. Biz itirazımızı yaptık, bekliyoruz" dedi. Ağar, İstanbul'da da cuma namazından sonra gazetecilerin soruları üzerine şu açıklamayı yaptı: "Bizim her türlü faaliyetlerimiz adli ve idari denetime tabidir. Şu an yargı süreci yürüyor. Belki kırk defa söyledim yine söylüyorum; kargadan korkan darı ekmez. Şeref ve namusumuzla hizmetimizi yaptık. Dimdik yürümeye devam edeceğiz. Allah'ın dediği olur." Ağar'ın suçlanmaktan kurtulduğu bazı iddialar şöyle:

* Susurluk kazasında ölen Abdullah Çatlı'nın üzerinden çıkan Mehmet Özbay ismine ait silah taşıma ruhsatında "Mehmet Özbay, Emniyet Genel Müdürlüğü'nde uzman olarak çalışmakta olup, silah taşımasına izin verilmiştir. Yardımcı olunmasını rica ederim. Mehmet Ağar - Emniyet Genel Müdürü" yazıyordu.

* Ağar, Çatlı'yı, Özbay ismiyle Emniyet Genel Müdürlüğü'nde uzman olarak gösterdi ve kendi talimatıyla yeşil pasaport verilmesini sağladı.