kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Şubat 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Sezer'den Gül'e çağrı

Yeni Haber
DSP Genel başkanı Zeki Sezer ''Cumhurbaşkanımıza, memleketi Kayseri'den sesleniyorum: Türbanın serbest bırakılmasına ilişkin anayasa değişikliğini Meclise geri gönderiniz'' dedi.

Kayseri girişinde Boğazköprü bölgesinde bir grup partili tarafından karşılanan Zeki Sezer, Kayseri Gazeteciler Cemiyetinde bir basın toplantısı düzenledi. Sezer, basın toplantısında, ''Türkiye'de işsizliğin her geçen gün arttığını, işsizlik oranının yüzde 17.5 seviyesine çıktığını, köylünün buğdayını 6 yıl önceki fiyata bile satamadığını, mazot ve gübre fiyatlarına yapılan zamların, çiftçileri çok zor durumda bıraktığını, eğitimde ve uygulanan sosyal politikalarda büyük sıkıntıların olduğunu'' söyledi.

Bölücülerin dışardan desteklendiğini, Türkiye'yi bölen haritaların sayısının arttığını, yurt dışına giden resmi heyetlerin, hatta askerlerin bile önüne bu haritaların konulduğunu ifade eden Sezer ''Vakıflar Yasası'ndaki değişikliği kimse konuşmuyor. Yapılan değişiklikle Lozan deliniyor, Türkiye Cumhuriyeti deliniyor. Kimse bunları konuşmuyor. Türkiye'de sadece inanç veya onun karşıtı üzerine siyaset yapılıyor'' dedi.

TÜRBAN DEĞERLENDİRMESİ

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, Türkiye'nin çözülmesi gereken çok önemli sorunları varken baş örtüsünün tartışılmasını doğru bulmadıklarını belirterek şöyle devam etti:''Türban sorunu, ciddi adım atamayan kirli siyasetçilerin sorunu haline geldi. Sorunu, bu konuda siyaset yapan siyasetçiler çıkarttı. Siyaset sorun çözmeli. Oysa siyaset sorun üreten kurum haline getirildi. Atılan adımlar toplumu parçalara böldü. Toplumda türbanlı-türbansız karşı karşıya gelme süreci yaşanıyor. Uzlaşma sürecini birlikte paylaşalım. Sayın Cumhurbaşkanımız göreve geldiğinde bize söz verdi. (Parti rozetini çıkartacağım) dedi. Cumhurbaşkanımıza, memleketi Kayseri'den sesleniyorum, türbanın serbest bırakılmasına ilişkin anayasa değişikliğini Meclise geri gönderiniz. Toplumun huzurunun, barış ortamının yeniden sağlanması için anayasa değişikliğini Meclise geri gönderiniz. Bu olmazsa Anayasa Mahkemesi süreci başlayacak, yine kaos çıkacak.''
Zeki Sezer, bir gazetecinin, anayasa değişikliğinin Cumhurbaşkanı Gül tarafından onaylanması halinde ne olacağına ilişkin sorusu üzerine de ''Anayasa değişikliğini Cumhurbaşkanı imzalarsa, iptali için Anayasa Mahkemesine CHP ile birlikte başvuracağız. Başvuru için 110 imza gerekiyor. CHP bunun için bize gelecek'' dedi.

AA