kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Şubat 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Bakan Çiçek'ten DSP'li Yağız'a ilginç cevap

Yeni Haber
Yaptığı bir konuşmada, milletvekillerine soru önergeleri konusunda "Başbakan'a değil, ilgili bakanlara verin" diyerek tavsiyede bulunan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, bu konuda DSP'li Süleyman Yağız'ın soru önergesine ilginç bir yanıt verdi.

"Yazılı ve sözlü soru önergesinin muhatabını tayin ve takdir keyfiyeti elbette önerge sahibi milletvekillerine aittir" diyen Bakan Çiçek, sözlerinin "kasta mebni" olmadığını söyledi. Milletvekillerine tavsiyesi konusunda "bakan olmanız size böyle bir yetkiyi verir mi? diye soran Yağız ise soru önergesini Bakan Çiçek'in yanıtlaması istemiyle verdiğini ancak Çiçek'in Erdoğan'ın adına yanıt verdiğini belirterek "Sayın Bakan Başbakan adına yanıt verdiğini söylese de ben bizzat bakana sormuştum. Ama ben bunda da bir 'kastı mebni' olmadığına inanıyorum" dedi.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek'in milletvekillerine yönelik "önergelerinizi Başbakan'a değil ilgili bakanlara verin" tavsiyesi ilginç bir tartışmaya neden oldu. DSP İstanbul Milletvekili Süleyman Yağız, Bakan Çiçek'in sözlerinin ardından yine Çiçek'in yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, "milletvekillerine 'önergelerinizi Başbakan'a değil, ilgili bakanlara verin' diye tavsiyede bulunmaya neden gerek duydunuz? Bakan olmanız size böyle bir yetkiyi vermekte midir?" diye sordu. Bakan Çiçek ise verdiği yanıtta, "milletvekillerinin Anayasa ve TBMM İçtüzüğü'nün kendilerine verdiği yetki ve sorumluluğun gereği olarak millet adına denetleme görevini yerine getirmek üzere gerektiğinde Başbakana ve ilgili bakanlara yazılı ve sözlü soru önergeleri tevcih etmelerinden daha tabi bir şey olamaz. Yazılı ve sözlü soru önergesinin muhatabını tayin ve takdir keyfiyeti de elbette önerge sahibi milletvekillerine aittir" dedi. Bakan Çiçek, sözlerinin kasıtlı olmadığını ise "kasta mebni" ifadesi ile dile getirdi.

DSP İstanbul Milletvekili Süleyman Yağız ise soru önergesini, Bakan Çiçek'in yanıtlaması istemiyle verdiğini ancak Çiçek'in yanıtını"İstanbul Milletvekili Süleyman Yağız'ın Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a tevcih ettiği yazılı soru önergesinin cevabı" başlığıyla gönderdiğine dikkat çekti. Yağız, "ben de Sayın Bakan'ın yanıt verirken seçtiği 'kasta mebni' ifadesinin 'kasta mebni' olmadığını düşünüyorum. Yanıtını yeterli görmesem de hiç olmazsa yanıt verdiği için teşekkür ederim" dedi.

(ANKA)