kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Şubat 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

CHP’li Bingöl: AŞTİ'de zorla bağış toplanıyor

Yeni Haber
CHP Ankara Milletvekili Tekin Bingöl AŞTİ otoparkında 25 dakikanın üzerindeki kullanımlarda vatandaşlardan alınan ücret karşılığında 'Keçiörengücü Spor Kulübü' adına makbuz kesildiğini ve bu durumun "zorla bağış toplama" anlamına geldiğini savundu. Bingöl, İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde "AŞTİ otoparkında gerçekleştirilen bu uygulamanın hukuki dayanağı"nı sordu.

CHP Ankara Milletvekili Tekin Bingöl İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, Ankara Şehirlerarası Otobüs Terminali'nin (AŞTİ) otoparkında, 25 dakikanın üzerindeki kullanımlarda, vatandaşlar alınan ücret karşılığında, 'Keçiörengücü Spor Kulübü' adına bir makbuz kesildiğini belirterek, "Ancak makbuz incelendiğinde bu işlemin aleni bir 'zorla bağış toplanması' olduğu görülmektedir. Oysaki kanunlar çerçevesinde, zorla bağış toplamak yasaktır. Ayrıca Ankara'da faaliyet gösteren diğer birçok spor kulübü ve gençlik organizasyonları da maddi sıkıntılar içerisinde faaliyetlerine devam etmeye çalışmaktadır" dedi. Bingöl, soru önergesinde Bakan Atalay'a şu soruları yöneltti:

"AŞTİ otoparkında gerçekleştirilen bu uygulamanın hukuki dayanağı nedir? Keçiörengücü Spor Kulübü dışında diğer amatör spor kulüplerinin de desteklenmesi için uygulamanın tekrardan düzenlenmesi düşünülmekte midir? Keçiörengücü Spor Kulubü'nün AŞTİ'den elde ettiği yıllık kazanç miktarının yıllara göre dağılımı ne kadardır? Keçiörengücü Spor Kulübünün yıllık bilançosu nasıldır? Bu bilançodan kazanç aktarımı gerçekleştirilen herhangi bir kişi, kurum ya da kuruluş var mıdır?"

"AŞTİ'DEKİ TAKSİ TERÖRÜNÜ NASIL ENGELLEYECEKSİNİZ?"

Bingöl verdiği bir başka soru önergesinde de AŞTİ'de "taksi terörü" yaşandığını savundu. Nisan 2007'de kurulan taksi durağının sorunlara çare olmadığını belirten Bingöl, "bu son uygulama ile vatandaşların AŞTİ içerisinde hizmet veren taksicilerden yaşadıkları eziyetin yanına ek olarak bir de Konya Yolu'nu illegal bir biçimde durak haline getiren taksicilerin yaşattıkları eziyet eklenmiştir. AŞTİ içerisinde hizmet veren taksi şoförleri, vatandaşların iddialarına göre, aynı araca hukuka aykırı olarak birden çok müşteri almakta ve her bir müşteriden ayrı ücret talep etmektedir" dedi. Uygulamaya itiraz edenlerin hakaretle karşı karşıya kaldığını belirten Bingöl, "tüm bunların yanında Konya Yolu'nu durak haline getiren taksiciler de yolu kapatacak şekilde trafiğe engel olmakta ve halkın can güvenliğini tehlikeye atmaktadır" dedi. Bingöl Bakan Atalay'a, "AŞTİ ve çevresinde yaşanan bu taksi terörünü engellemek ve birkaç taksicinin olumsuz davranışlarının tüm taksici esnafına mal edilmesini engellemek için ne gibi önlemler alınması düşünülmektedir?" diye sordu.

(ANKA)