kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Şubat 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Bursa da güne karla uyandı

Yeni Haber
Bursa güne kar yağışı ile başlarken yağışların 18 Şubat'a kadar etkili olacağı belirtildi. Bursa'da sabah saatlerinden itibaren özellikle şehrin yüksek kesimlerinde olmak üzere etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkiliyor...
Yurdu etkisi altına alan kar yağışı ve olumsuz hava Bursa'da da bu sabahın erken saatlerinden itibaren kendini yoğun bir şekilde hissettirdi. Sabah saatlerinden itibaren yağmaya başlayan kar yağışı, özellikle Uludağ, teleferik, heykel ve Tophane civarında etkili olurken, vatandaşlar yaşanan olumsuz havalarda olumsuz yönde etkilendi.

Meteoroloji yetkililerinden alınan bilgiye göre, dün gece 24 sularında yağmur şeklinde başlayan yağışların sabah saatlerinde kara döndüğü belertildi. Bu sabahtan itibaren başlayan kar yağışının Bursa'da 17 ve 18'inde de etkili olacağı belirtildi.
Meteoroloji yetkilileri kar yağışının 17 Şubat tarihinde daha etkili olacağı uyarısında bulanarak, hava sıcaklığının ise bu tarihte eksi 5 dereceye kadar düşeceği bilgisini verdi. Bursa'da şuan itibariyle hava sıcaklığının gece 2, gündüz ise 4 derece civarında olduğu aktarıldı.

Uludağ'da kar kalınlığı gece başlayan kar yağışıyla birlikte 170 santimetreye ulaştı. Uludağ meteoroloji yetkililerinden alınan bilgiye göre; son yağışlarla birlikte kar kalınlığı 170 santimetre ile en yüksek seviyeye ulaşan Uludağ'da işletmecilerin yüzü güldü.

Bugün aralıklarla devam edecek olan kar yağışının yarında etkili olmasının beklendiği Uludağ'da hava sıcaklığı ise en düşük eksi 9 derece olarak ölçülürken, şuan itibariyle ise eksi 8 derece olduğu belirtildi. Kar yağışının devam ettiği Uludağ'da yoğun sis yaşandığını kaydeden meteoroloji yetkilileri sürücülerden dikkatli olmalarını istedi.