kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Şubat 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
BACAĞINDA YARA İlköğretim öğrencisi B.S.Y. okulunun önünde saldırıya uğradı. Bacağında yara oluşan öğrenciye müdahale edildi.

'Eteğin kısa' diye öğrencilere saldırı

Neslihan ÖZBOZKURT SABAH
Tarsus'ta "Etekleri kısa" diye iki kız öğrencinin bacaklarına şırıngayla sıvı madde püskürtüldü. Gençlerin bacaklarında yaralar oluşurken, bir hemşirenin bacaklarına da yakıcı madde atıldı..
Mersin'in Tarsus ilçesinde biri lise, diğeri ilköğretim okulu öğrencisi iki kızın bacaklarına, "eteklerinin kısa olduğu" gerekçesiyle şırıngayla sıvı bir madde püskürtüldü. Kızların bacaklarında yaralar oluşurken, sıvı maddenin ne olduğu ise araştırılıyor. Doktorlar, sıvı maddenin güçlü bir asit olabileceğini söylerken, saldırganları arayan polis, MOBESE kayıtlarını incelemeye aldı. Her iki olay da geçtiğimiz pazartesi günü yaşandı. İlk olayda, Atatürk İlköğretim Okulu'nun kapısı önünde duran 14 yaşındaki B.S.Y., sağ bacağında ıslaklık ve yanma hissedince çığlık attı. Okul yönetimince hastaneye götürülen öğrencinin bacağına yakıcı ve yanıcı bir madde sıkıldığı belirlendi.

"EŞKAL BELİRSİZ"
Yarım saat sonra bu okula 100 metre uzaklıktaki Cengiz Topel Lisesi önünde benzer bir olay meydana geldi. 17 yaşındaki G.K.'ye kısa etekli okul forması giydiği için laf atan kişiler, bacaklarına şırıngayla bir sıvı püskürtüp kaçtılar. Her iki bacağının diz altı kesiminde giydiği çorapları yanan G.K., acılar içinde önce yakındaki bir kuaföre sığındı, sonra da hastanede tedavi edildi. Her iki öğrenci de dün Çocuk Şubesi'nde de ifade verdi. İlçe Emniyet Müdürü Halil Tokyürek, "Öğrenciler eşkal veremiyor. Şu an olayı kimin ve neden yaptığı araştırılıyor. MOBESE kameralarındaki kayıtlar izleniyor" dedi.

'CANIM YANDI'
Olayın şokunu yaşayan G.K., "Bana 'Bu kızın eteği kısa' diyerek laf attılar. Sonra bacaklarımda bir şey hissettim. Çorabım eridi ve yanmayı hissedince bağırdım. Doktorlar, 'Asit, kezzap olabilir. Şırınga ile sıkılmıştır' dediler. Yapanlar 2-3 kişiydi. Türban olayları nedeniyle böyle bir şey yapmış olabileceklerinden şüpheleniyorum" dedi. B.S.Y. ise, "Bacağım kaşınır gibi oldu, sonradan yanma ve acı hissettim. Çorabım yırtılmış, mor lekeler oluşmuştu. Canım yandı" diye konuştu. Öte yandan Mersin'in Tarsus ilçesinde bir hemşirenin de pantolonuna yakıcı madde atıldığı bildirildi. Tarsus Kaymakamı Abdulhamit Erguvan, hemşire A.İ.'nin dün sabah saatlerinde pantolonuna yakıcı madde atıldığını, pantolonunda lekeler olaşan ve bacağında yanma hisseden A.İ.'nin polise şikâyette bulunduğunu açıkladı. Erguvan konuyla ilgili incelemenin sürdüğünü belirtti.