kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Şubat 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Haber Turu

Vekil Tuncel'e 15 yıl istendi
PKK üyesi olduğu iddia edilen Demokratik Toplum Partisi (DTP) milletvekili Sebahat Tuncel'in, 15 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması istendi. İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, Cumhuriyet Savcısı Savaş Kırbaş, Tuncel'in, 'silahlı örgüt üyeliği suçundan' 7.5 ile 15 yıl arasında hapis cezasına çarptırılmasını talep etti. Mahkeme heyeti Tuncel yönünden yargılanmanın durdurulması istemini ise bir kez daha reddetti. Sanıkların son savunmalarının yapılması için duruşma ertelendi.

Danıştay kararı teselli etmedi
Danıştay'a yapılan silahlı saldırıda yaşamını yitiren Danıştay 2. Dairesi üyesi Mustafa Yücel Özbilgin'in avukat oğlu Gökhan Özbilgin, Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nin, Alparslan Arslan'a 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası, üç sanığa da ömür boyu hapis cezası verilmesini değerlendiriken "Bizim için bir teselli değildir. Her gün acı çektik. Her duruşma acının tazelendiği süreç oldu. Derinleşen bir acımız var" dedi. Özbilgin, Ergenekon yapılanması Danıştay saldırısıyla ilgisini de izleyeceklerini belirtti.

DTP'li başkan 10 ay ceza aldı

ABD'DE Los Angeles Times gazetesine verdiği röportaj nedeniyle hakkında 7.5 yıla kadar hapis istemiyle dava açılan Batman Belediye Başkanı Hüseyin Kalkan, yargılandığı Diyarbakır'da 10 ay hapis cezasına çarptırıldı. DTP'li Kalkan röportajında terör örgütü ele başı Abdullah Öcalan'a 'önder' demişti. Kalkan'ın yaptığı röportaj nedeniyle önce 1 yıl hapis cezasına çarptıran mahkeme, daha sonra Kalkan'ın mahkemedeki durumunu göz önünde bulundurarak 1/6 oranında indirim yapıp cezayı 10 ay hapis cezasına çevirdi.