kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Şubat 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Para topluyor oy kazanıyor yükseliyor

GENÇ Senatör Barack Obama, ilk ön seçimi kazanarak açılış yaptığı başkanlık seçiminde nefes kesen bir yarış sergiliyor. Şimdiye kadar yapılan ön seçimlerin 20'sini o, 11'ini rakibi Hillary Clinton kazandı. Uzmanlara göre eğer adayı kazandığı delege sayısı değil eyalet sayısı belirleseydi, Obama çoktan zaferini ilan etmiş olurdu. Hafta sonunda yapılan 5 seçimi de farkla kazanarak kampanyasına inanılmaz bir ivme kazandıran Obama, son hamlesiyle rakibine kampanya müdürünü dahi değiştirtti!

ON BİNLER MİTİNGİNDE
Sadece 3 yıllık senatör olan Obama, Beyaz Saray'da First Lady olarak geçirdiği 8 yıl ve sonrasında senatörlük yıllarında kazandığı deneyime güvenen Hillary'nin tüm planlarını alt üst etti. Mitinglerine 10 binin üstünde destekçisi katılıyor. (son mitinginde bu sayı 18 bine ulaştı) Özellikle gençler etkili konuşmalarına bayılıyor. 3 bin kişilik gönüllü ordusu seçimi kazanması için gece gündüz çalışıyor. Bazı haber sitelerine göre delege sayısında öne geçmesi, kampanyasına bağışları da artırdı.

SİLAHI, AVUKAT EŞİ
Hillary'nin kasasına bu ay 10 milyon dolar bağış girerken, siyahi senatörün bu rakamı en az ikiye katladığı öne sürülüyor. Bu tırmanıştaki en önemli silahı ise eşi. Başarılı bir avukat olan Michelle Obama, eşine "Düşünme. Hisset" diye taktik veriyor. Sigarayı bırakmasını da sağlayan Michelle Obama, 5 günde 33 organizasyona katılarak inanılkaz bir enerji sergiledi. Senatör Obama'nın kadın seçmene ulaşmasında payı büyük.