kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Şubat 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Öcalan bizi bağlamaz

Hazal ATEŞ ANKARA
DTP kapatma davasındaki ön savunmasında, İmralı'daki Abdullah Öcalan'ın partiye yönelik sözlerinin, kendilerini bağlamadığını belirtti..
İLİŞKİLİ HABERLER
Öcalan bizi bağlamaz
DTP, Yargıtay Başsavcılığı tarafından açılan kapatma davasına karşı ön savunmasını Anayasa Mahkemesi'ne sundu. Savunmada, Öcalan'ın avukatlarıyla yaptığı olağan görüşmede DTP'ye yönelik açıklamalarının partiyi bağlamadığı vurgusu yapıldı. "Abdullah Öcalan her siyasi tutuklu gibi açıklama yapabilir" denilen savunmada, İmralı Cezaevi'nde bulunan Öcalan'ın görsel ve yazılı kayıtları istendi. DTP yöneticileri Hasip Kaplan, Hamit Geylani ve Nursel Aydoğan'ın bulunduğu heyet, 122 akademisyen ve hukukçunun hazırladığı, ekleriyle birlikte 150 sayfalık savunmasını verdi. DTP'li Hasip Kaplan, "Türkiye, siyasi partiler mezarlığı olmaktan kurtulmalıdır" dedi.

141 EYLEM SIRALANIYORDU
İddianamede, partinin kapatılması için 141 eylem sıralanıyor. Toplam 120 sayfalık iddianamenin 41 klasörlük eki bulunuyor. Parti kurulmadan önce gerçekleşen bazı eylemler de iddianamede yer alırken partililer hakkında halen süren ancak karara bağlanmamış olan hemen hemen tüm davalar iddianamede var.