kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Şubat 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Amigo Sefa: "Aziz Yıldırım çocuk gibi, her şeye inanıyor. Fenerbahçe için başarılı olabilir ama ikili ilişkileri çok zayıf."

Liderlik kaba kuvvetle olmaz

65 ilde ve 11 ülkede üyeleri bulunan Genç Fenerbahçeliler Derneği'nin kurucularından amigo Sefa, Fenerbahçe'nin önde gelen tribün liderlerinden biri. Geçmişte kavga, dövüş olaylarına karışmış olsa da bugün tüm bunlardan pişmanlık duyuyor ve tribünde alkolü, uyuşturucuyu ve küfürü önlemek istediğini söylüyor.

- Nereden geliyor bu Fenerbahçe tutkusu?
- Küçüklükten. Yıllardır maçlara gidip geliyorum. Fenerbahçe benim için her şeyden önce geliyor. Ne milli takım, ne aile... Varsa yoksa Fenerbahçe. Üstelik aile hayatımı da etkiliyor. Kaybedince kendime gelemiyorum, üç gün evden çıkmıyorum.

MAÇ ANILARIMI YAZACAĞIM

- Tribün lideri olmak için ne gerekiyor? Herhangi biri çıkıp, "Ben olacağım," deyince oluyor mu?
- Olmaz tabii. Sonuçta kimin lider olacağına siz karar vermiyorsunuz. Sevgi, saygı ortamı var. Kaba güçle olacak bir şey değil.

- Eskiden maça gitmek savaşa gitmek gibiydi. Kavgalar, cinayetler... Şimdi tüm bu tribün terörü sona erdi diyebilir miyiz?
- Evet, üç kulübün tribünlerinin önde gelenleri buluşup buna bir son verdik. Eskiden mezarlıklarda falan sabahlar, sabah ezanıyla buluşur kavga ederdik. Tabii o zamanlar kanımız kaynıyor, kara cahiliz. Hoşumuza gidiyor kavga. Ama biz de ağabeylerimizden böyle görmüşüz. Onlar çiçek atsaydı biz de çiçek atardık.

- Peki barış yapmak kimin fikriydi, nasıl bir araya geldiniz?
- Ultra Aslanlar'ın lideri Sabahattin Ağabey öncülük etti. O da maneviyata çok önem verir. Sonuçta hepimiz öbür dünyada hesap vereceğiz. Akan bir kan, alınan 100 kupadan çok daha önemli. Geçmişteki hatalardan ders alıp, genç arkadaşlarımıza iyi örnek olmak istedik. Eskiden bizim tribünde alkol ve uyuşturucu da vardı. Bunun da önüne geçtik. Gençler bizim yanımızda alkol bile içemiyor.

- Bedava bilet olayı gerçekten bitti mi?
- Diğer tribünleri bilemem ama bizde üç yıl önce bitti.

- Kendinizi nasıl finanse ediyorsunuz?
- Sponsorlarımız var. Genç Fenerbahçeliler'in acayip bir kimlik yapısı var. 11 ülkede ve 65 ilde üyelerimiz var. Blackk'e, Discorium'a giden insanla ayakkabı boyacısı dışarıda belki dost olmaz ama bizim tribünde oluyor, omuz omuza bağırıyor. Bizim de sponsorlarımız var. Aramızda çok zengin ailelerin çocukları var. Erhan Kuroğlu gibi isimler var aramızda, bileti olmayanlara bilet alıyorlar.

- Gelecek planlarınız neler, bu tribün liderliği nereye kadar devam edecek?
- Geçenlerde Bilkent Üniversitesi'nden bir dekanla tanıştım. Onun da oğlu bizim aramızda. Bana, "Neden kitap yazmıyorsun? Anılarını yazsan çok tutar," dedi. Sonuçta karakutu gibiyim, bende ne anılar var. Sevilla maçından sonra yazmaya başlayacağım.