kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Şubat 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Amigo Sefa: Metin Şen başkan olsun

- Aziz Yıldırım'la aranız nasıl?
- Büyüğümüz, biz onu seviyoruz, ama o bizi sevmiyor. İlk geldiğinde taraftarla iç içeydi ama ne yazık ki sonradan çok değişti. Bunda yanındaki yalakaların etkisi büyük. Sayın Aziz Yıldırım çocuk gibi, her şeye inanıyor. Fenerbahçe için başarılı olabilir ama ikili ilişkileri çok zayıf. Biri ona, "Sefa şöyle," diyor, hemen inanıyor. "Arayıp bir sorayım," demiyor. İki kez bırakmaya karar verdi, biz geri gelsin diye yürüyüşler organize ettik. Ama Göztepe maçında 30 bin kişi 'istifa' diye bağırdı. Şimdi o istifa diye bağıranlar yanında, biz ise dış kapının dış mandalı olduk.

- Sizi tribünde istemiyor mu?
- Bunları bilemem. Ama Genç Fenerbahçeliler tribünü bugünkü ülke şartlarına göre çok pahalı. Karşı tribünde kombineler 500 YTL. Bizim tribünde ise derbiler 45, Avrupa maçları 50, diğer maçlar ise 30 YTL. Hesap yaparsanız sezonda 1000 YTL'yi geçiyor. Kulübe çok talepte bulunduk, kombine istedik ama bir türlü çıkmadı.

- Peki Genç Fenerbahçeliler'in başkan adayı kim? Mutlaka istediğiniz bir isim vardır?
- Metin Şen. Metin Şen'in bizde yeri çok özeldir. Genç Fenerbahçeliler olarak onun sözüne saygı duyarız. Normalde kimseyi fazla dinlemeyiz ama Metin Şen arayınca akan sular durur. Ali Şen de bizim efsane başkanımızdı. Nasıl unuturuz? Trabzon'da, "Ben taraftarım çıkmadan çıkmam," dedi ve altı saat statta bekledi. Metin Şen de bizim için dört dörtlük bir insandır.

- Maçta taraftar Servet'e çok küfür etti? Sizden gidene hep böyle tepki mi gösteriyorsunuz?
- Semih'e yaptığı hareketten dolayı çok tepki gördü.

- O olaydan önce de hakaret vardı.
- Tribün şartları böyle. Bir adam gidince ister istemez hain damgası yiyor. Taraftar psikolojisi çok farklı, bu damgayı yiyen ağzıyla kuş tutsa bir daha taraftara yaranamaz. Rüştü için de aynı şey söz konusu. Rüştü Fenerbahçe formasında doğdu. Ama o, parayı tercih etti. Rüştü buradaki maçta oynamadı ama oynasaydı o da tepki görürdü.

- Son olarak 6-0 galibiyet beklediğiniz maçtan 0-0 berabere ayrıldınız. Ne söyleyeceksiniz?
- Basının da abartmasıyla Galatasaray'ı çok küçük gördük. Büyük konuşmamak lazım. Derbilerde favori olmuyor, bunu anladım artık.
Haberin fotoğrafları