kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Şubat 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Türban'da gözler Çankaya'da

Yeni Haber
Üniversitelerde türban serbestliği getiren Anayasa değişikliğinin Meclis Genel Kurulu'nda kabul edilmesinin ardından gözler Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e çevrildi. Gül'ün, söz konusu yasa değişikliği için 15 günlük inceleme süresi bulunuyor. Gül, bu süre zarfında yasayı ya onaylayacak ya da Meclis'e iade edecek. Gül'ün, ayrıca referandum seçeneği de bulunuyor.

Türbanın, üniversitelerde serbestliğine ilişkin Meclis maratonu sona ererken, gözler Çankaya Köşkü'ne çevrildi. Anayasa değişikliği yarın Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün onayına sunulacak. Anayasa değişikliği teklifi TBMM'den referandum zorunluluğunun sınırı olan 367'nin üzerinde oyla kabul edildiği için son sözü Cumhurbaşkanı Abdullah Gül söyleyecek.


Cumhurbaşkanı Gül'ün, söz konusu düzenlemeyi incelemek için 15 günlük süresi bulunuyor. Gül'ün, bu süre zarfında ilgili değişikliği onaylayacak ya da Meclis'e geri iade edecek. Gül'ün, referandum seçeneği de bulunuyor.

CHP GÜL'ÜN KARARINI BEKLİYOR


Gerek Anayasa Komisyonu gerekse Meclis Genel Kurulu'nda ikişer tur halinde yapılan oylamalarda, anayasa değişikliği teklifine, "Anayasanın 2'nci maddesine aykırı olduğu gerekçesiyle" karşı çıkan CHP ise, teklifi Anayasa Mahkemesi'ne götürmeye hazırlanıyor.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün anayasa değişikliği teklifini yayınlanmak üzere Resmi Gazete'ye göndermesinin ardından harekete geçecek olan CHP, yine teklifin anayasanın 2'nci maddesine aykırı olduğunu gerekçe göstererek iptal başvurusunda bulunacak. CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, yasanın Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından Anayasa Mahkemesi'ne başvuracaklarını söyledi.