kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Şubat 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
TARİHİ KENT MERKEZİNİ GEZDİ Erdoğan Münih'te tarihi kent merkezini de gezdi. Gezi sırasında Sırbistan Devlet Başkanı Boris Tadiç ile karşılaşan Erdoğan bir süre ayakta sohbet etti. Erdoğan kent turundan sonra kaldığı otele döndü.

Başbakan Erdoğan zehir zemberek

ERGUN AKSOY
Erdoğan, katıldığı zirvede Alman vekili ve Ermeni Dışişleri Bakanı'nı eleştirdi. Sarkozy ile Merkel'e, Belçika'ya ve ABD'ye ise sitem etti..
İLİŞKİLİ HABERLER
Başbakan Erdoğan zehir zemberek
Başbakan Tayyip Erdoğan'ın onur konuğu olarak katıldığı Almanya'daki 44. Uluslararası Münih Zirvesi'ne türban konusu damgasını vurdu. Bayerischer Hof Otel'de yapılan zirveye 47 ülkeden 250 devlet adamı katıldı. Erdoğan, yaptığı konuşmada şunları söyledi:

1- Alman vekile: Din eksenli parti değiliz
ALMAN
Hıristiyan Demokratik Partisi Dış İlişkiler Komisyonu Üyesi Elmar Brok, türban değişikliğinin AB'nin siyasi kriterlerine uymadığını belirtince Başbakan Erdoğan, "Bu soruyu soranlar ülkemizi tanımıyorlar" diye tepki gösterdi. Erdoğan, şunları söyledi: "Din eksenli bir parti değiliz. Partimiz, muhafazakar demokrat bir parti. Halkımızın da yüzde 99'u Müslüman'dır. Halkın kendi inancını, kendi dinini yaşaması gayretleri anormal karşılanmamalı. Farklı dinden olanlar da dinlerinin gereğini yerine getiriyor."

2- Ermeni bakana: Soykırım yapan belli
ZİRVENİN
soru-yanıt bölümünde söz alan Ermenistan Dışişleri Bakanı Oskanyan, Başbakan Erdoğan'a, "Sizinle bizim aramızda diplomatik ilişki yok. Sınır kapımız kapılı, bunun nedenini soruduğumuzda hep 1915 de yaşanan soykırımla ilgili gelişmeleri ve Dağlık Karabağ konusunu gündeme getiriyorsunuz. Biz bu sorunları oturup neden konuşamıyoruz?" dedi. Sözlerine Türkiye'nin hava taşımacılığı için kapıları açması, Akdamar Kilisesi'nin restore ettirilmesi jestlerini dile getirerek başlayan Erdoğan ise Oskanyan'a sert yanıt verdi: "Benim ülkemde şu anda 40 bini aşkın Ermeni var. Acaba Ermeniler niye kaçıp gelmiyor, bunu kendinize sorun. Çünkü Türkiye bir barış ülkesi. Dağlık Karabağ meselesinde dünya Ermenistan'ı işgalci olarak kabul etmiş durumda."

3- Sarkozy ve Merkel'e: Çirkin yaklaşım
ERDOĞAN,
Türkiye'nin AB üyeliğine karşı çıkan ve alternatif öneriler sunan Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy ile Almanya Başbakanı Angela Merkel'i de isim vermeden eleştirdi: "Bazı dostlar 'imtiyazlı ortaklık' gibi ifadeler kullanıyor. Bunu siyaseten çok çirkin buluyoruz. AB'ye nasıl girileceği belli."

4- Belçika'ya: Fehriye ve PKK sitemi
BAŞBAKAN,
terörle mücadeleden söz ederken, isim vermeden Fehriye Erdal'ı serbest bırakan Belçika'ya da tepki gösterdi: "Birçok ülkede PKK ne yazık ki ciddi destek görüyor. Terör örgütü olarak ilan edilmesine karşın serbest bırakılmasını da anlamakta zorluk çekiyoruz."

5- ABD'ye: İran mesajı
TÜRKİYE
-İran ilişkileri ve İran'ın nükleer programına yönelik sorular üzerine ise şunları söyledi: "Türkiye Rusya'dan sonra doğalgaz ihtiyacını İran'dan karşılıyor. On beş gün gaz alamadık. Aşırı soğuklar nedeniyle gaz veremez hale geldiler. AB'de nükleer enerjiyi böyle değerlendiren ülkeler yok mu? Bunları adil bir şekilde değerlendirmemiz lazım. Korkarım birileri gelip 'kitle imha silahı üreteceksin' diyebilir. Ülkemizin başının çaresine bakmayacak mıyız? Akıl verenler var da para veren yok sıkıntı bu." HEGEL'DEN ÖRNEK VERDİ Erdoğan, konferansın açılış konuşmasında, bir çok felsefi akıma kaynaklık eden ünlü Alman Filozofu Hegel'den alıntı yaptı. Erdoğan, "Siyasi, askeri, ekonomik alanlarda farklı güç merkezleri ortaya çıkıyor. Hegel'in tabiriyle, zamanın ruhu hızlı bir değişim geçiriyor. Değişimin hızı artıyor, ölçeği genişliyor. Artık birçok olay dünya ölçeğinde yansıma bulabiliyor. Sınırlar anlamını yitiriyor" diye konuştu.
Haberin fotoğrafları