kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Şubat 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

'Kara devrim yapılıyor'

İKİNCİ tur oylama olduğu için milletvekilleri sadece değişiklik önergeleri üzerinde konuşabildi. CHP, DTP ve DSP'li milletvekilleri önergeleri hakkında görüşürken sert eleştiriler yöneltti ve AK Partileri kızdırdı. Türbana karşı çıkan vekillerin görüşleri şöyle:

* Canan Arıtman (CHP-İzmir): Türban, tarikatların ve emperyalizmin bayrağı haline getirilmiş bir siyasi düşünce ve üniformadır. Türban bayrağı adı altında bir karşı devrim hareketi yapılmak isteniyor. Ukrayna'nın turuncu devrimi gibi bu da ne yazık ki Türkiye'nin kara devrimidir. Kara hançeri milletin kabine saplamadan önce durup düşünmesiniz gerekiyor. Tarih onları mutlaka yargılayacak. Bu Meclis laik cumhuriyetimizi kuran meclistir. Sakın ola ki yıkanı da olmasın.

* Bihlun Tamayligil (CHP-İzmir): Karşı devrimin ağları örülmeye çalışılıyor. Cumhuriyetin başına türban takarak nasıl tahrip edileceği, rejimin başına nasıl çuval geçireceğini planlayan iktidarın oyununu tartışıyoruz. Yedek lastiğiniz ne kadar sağlam olursa olsun orada durun. Stepneniz dün önünüze attığı yağlı ip, bugün laik, demokratik cumhuriyetin boynuna dolanıyor diye sevinmeyin. Cumhuriyetle hesaplaşmaya laiklikle rövanş almaya kalkmayın. Sizi ne Hikmetyar, ne kefili olduğunuz Kadı, ne de stepneniz kurtarabilir.

* Nesrin Baytok (Ankara CHP): Kızların başı çevreden gelen baskıyla, ailenin yönlendirmesiyle kapatılıyor. Sayın Emine Erdoğan da başı açıkken daha sonra kapandığını söyledi. Bu işler halat germeyle olmaz, halka Afganistan olmaya gittiğimizin anlatılması lazım.

* Tayfun İçli (DSP- Eskişehir): İktidar samimi olsaydı teklifte açıkça 'türban özgürlüğü' ifadeleri koyardı. Vatandaştan, ordudan, AİHM'den mi korkuyor. Onlardan korkmuyorsa milletten mi korkuyor.