kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Şubat 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

7-8 kez evlenmişimdir şimdi 'boy friend' kullanıyorum

BUGE CANKAT / GÜNAYDIN
Nam-ı diğer 'Uzaylı Zekiye' Seden Kızıltunç, yeni politik oyunu 'Duyarlarsa Oyarlar'a ilgi gösterilmemesinden şikayetçi: Destek görmek için ağlamam! Benim bütün arsızlığım, rezilliğim, cambazlığım sahnede.....
İLİŞKİLİ HABERLER
7-8 kez evlenmişimdir şimdi 'boy friend' kullanıyorum
TRT'nin unutulmaz dizisi 'Uzaylı Zekiye'nin başrol oyuncusu Seden Kızıltunç'un, Aykut Oray'la başrolleri paylaştığı politik oyunu 'Duyarlarsa Oyarlar', Caddebostan Kültür Merkezi'nde sahneleniyor. Oyunun önümüzdeki gösterim tarihi 28 Şubat. Yıllardır tiyatro yapan 66 yaşındaki Kızıltunç, oyununa için yeterli desteğin gösterilmemesinden yakınıyor. Basına, "Oyuna güzel bacaklı hanımlar da gelecek mi demem lazım?" diye sitem eden usta oyuncu, oyununu sahneleyecek salon bulmakta da zorlandığını sözlerine ekliyor.

* İsminizden önce 'Uzaylı Zekiye'nin bilinmesi sizi üzüyor mu?
Bu TV'nin getirdiği bir şey. Normal seyirci içgüdüsü bu... Mesela Dallas'taki JR'ın gerçek ismini kimse bilmez ama bir JR bütün dünyayı kasıp kavurmuştu. Ama oyuncular bunlara takılmaz.

* Geçiminizi tiyatrodan mı sağlıyorsunuz?
Evet ama tiyatrodan ne kadar sağlanır, o da ayrı bir konu... Aileden var, eski biriktirdiklerim var. Para hiç önemli değil benim için yani..

* Evli misiniz peki?
Şu an değilim. Çok evlilik yaptım. Aile kurma amaçlı yapmadığım için, sıkıldığım zaman boşanıyordum, istediğim zaman evleniyordum!

* Kaç kez evlendiniz?
7-8 kez evlenmişimdir... Ama baktım ki artık herkes imam nikahlı yaşıyor, kendimi aldatılmış hissettim bu toplumun içinde. Bunların da yokmuş nikahları, beni niye mecbur etmişler? Bir toplum baskısıdır nikah... El ele tutuşup yürüdüğün zaman, 'Bunlar ne zaman evlenecek?' demeye başlarlar. Şimdi 'boy friend' kullanıyorum. Kimseye de tavsiye etmiyorum evlenmeyi.

MESAJIMIZ VAR!
* Peki 'Duyarlarsa Oyarlar' nasıl bir oyun?
Geleneksel Türk Tiyatrosu kalıpları içinde, ortaoyunu formatında bir politik güldürü... Aslında buna demotratik güldürü dedik, hoşgörüyü garantilemek istedik.

* Neleri eleştiriyorsunuz oyunda?
Olur olmaz her şeyin özelleştirilmesini, vatandaşın bu konuda bilinçsiz olmasını eleştiriyoruz. Karambol içinde, eğlenceli bir oyun.

* Nasıl bir mesaj veriyorsunuz peki?
Mesajımız; 'Vatan bölünmez, bu ülke satılmaz. Kimsenin başını örterek düşüncelerini kapatamazsın...' İnşallah sesimizi duyururuz, çünkü güldürürken konuşan profesörlerden daha etkili olabileceğimizi umuyoruz.

* Oyunda, 'Basın, medya nerede, popstar elemede' diye medyayı da eleştiriyorsunuz...
Evet. Ülkenin ciddi sorunları varken basın, medya nerede? Popstar eliyorlar. Popstarı başka zaman da elerler. Rahatsızlığım Popstar'dan değil, keşke tek kanal olsa da hep yeni yetenekler çıkarsa. Ama her kanal işi gücü bırakmış, oturmuşlar kavgalar ediyorlar. Ceviz kabuğunu doldurmayan işler.