kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Şubat 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Artık iyi bir aktrist ya bir yerde yemek yapıyor ya entari dikiyor

İLİŞKİLİ HABERLER
Artık iyi bir aktrist ya bir yerde yemek yapıyor ya entari dikiyor
* 'Uzaylı Zekiye' 1989 yılında yayınlandı. O zamandan beri neler yaptınız?
TRT'ye 'Biyonik Belma' diye bilim-kurgu yaptık, sonra 'Milyarder Memnune' adlı başka bir dizi... 1994'te 'Sihirli Safiye'yi Kanal D'ye yapmıştık. Sonra birçok eğitim programı yaptım. Ama çok kanallı dönemin başlamasıyla, magazin ağırlıklı yapımların artmasından dolayı sorumsuz yayıncılık başladı. Ondan sonra otomatikman, biz sorumlu düşünenler 'Bakalım ne olacak?' diye kendimizi geri çektik ama bu süreç biraz uzun sürdü. Hâlâ devam ediyor.

SKANDAL İSTİYORLAR
* Bu süreç neden bu kadar uzun sürdü?
Şimdi zaten bir skandalınız olmayınca TV'ye çıkamıyorsunuz. Çıksanız da, 'Ailenizle bir probleminiz var mı?' gibi sorular soruyorlar, yani bir skandalla gitmenizi istiyorlar. Bir filmde oynasam, Oscar alsam, inanın kimsenin umurunda olmaz. Ama 'Huzurevindeymiş, biliyor musunuz?' deseniz, 'Vah vah' deyip on kamera gönderirler. Zihniyet bu... Artık çok iyi bir aktrist ya bir yerde yemek yapıyor ya da entari dikiyor.

* Siz hep tiyatro yapmaya devam ettiniz ama son yıllarda sadece Nedim Saban'la birlikte oynadığınız 'İki Oda Bir Sinan' oyununda rol aldığınız duyuldu. Neden?
Çünkü Nedim TV'lere gidip, oyunumuzun tanıtımı yaptı. Mesela şimdiki oyun için de kimseden destek görmedim. 'Gidip söyleyeceksin, ağlamayan çocuğa meme vermezler' diyorlar. Ama özür dilerim ben ağlayamayan bir çocuğum, gidip de ağlayamam yani...

* Ama artık devir de biraz bu hale geldi. Bu çarka uyum sağlamak da gerekmez mi?
Mesela bir gün bir kanalı aradım ve "Benim politik bir oyunum var. Ama size bunun haberini vermem yeterli mi, yoksa 'magazinsel, güzel bacaklı hanımefendiler de seyretmeye gelecek, siz de gelir misiniz' demem mi gerekiyor?" diye sordum. Çok güldüler, özür dilediler. "Ne münasebet, biz öyle bir kanal değiliz" falan dediler ama arkadan bir haber çıkmadı...

SAHNEDE ARSIZIM
* Bir tanıtım eksikliği durumu var o zaman...
O tanıtım eksikliği benden de kaynaklanıyor. Ben öyle kendini ön plana çıkaran bir insan değilim. Biraz arsız olmak lazım. Benim bütün arsızlığım, rezilliğim, cambazlığım sahnede... Yeteneklerimi paraya dönüştürme yeteneğim yok!

* Unutulmuş olmaktan dolayı birilerine kırgınlık, kızgınlık duyuyor musunuz?
Hayır, kesinlikle... Çünkü çok iyi biliyorum ki ayağa kalksam herkes beni görecek. Tiyatro yapmayı seviyorum, gizli gizli tiyatro yapıyorum. Kötü hatırlanacağıma iyi unutulayım.