kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Şubat 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Bu haberlere dikkat

Kadınlar korkudan sezaryen istiyor
İsveç'te yapılan bir araştırmaya göre kadınların yarısından fazlası sezaryenle doğumu zorunluluktan değil normal doğumdan korktukları için tercih ediyor. En çok korkulan ise normal doğum sırasında bebeğin sıkışarak nefes alamaması. Tıbbi nedenlerden dolayı sezaryenle doğum yapanların oranı ise yalnızca yüzde 13.

Ne kadar çok seks o kadar iyi sperm
Ne kadar çok cinsel ilişkiye girilirse sperm kalitesi de o oranda artıyor. Avustralya'nın Sidney Üniversitesi 1 hafta boyunca 42 erkeği takip etti. Her gece düzenli olarak cinsel ilişkiye giren erkeklerin spermlerinin, üçüncü günden itibaren daha kaliteli hale geldiği saptandı.

Hollanda'da yüzü kızaranlara özel kurs
Hollanda'da iki psikolog, korku, endişe ve benzeri durumlarda yüzü kızaranlara destek verecek bir kurs açıyor. Kurs sırasında 8 kişilik sınıfta 14 saat öğrenim görecek 'kızarma mağdurlarına' korkularıyla yüzleşmeleri ve duygularını kontrol etmeleri öğretilecek.

Erkeğin aşk acısı, kadının dörtte biri
Alman Elite-Partner sitesinin 4 bin kişi üzerinde yaptığı araştırmaya göre, erkekler aşkını 3 ayda unuturken kadınlar için bu süre 1 yılı buluyor. Uzmanlar erkeklerin çok kısa sürede eski aşklarını silmesini, yeni biriyle ilişki yaşamanın geçmişi daha kolay unutturmasına bağlıyor.

Erkekler gözlere değil sözlere bakıyor
İngiltere'de yapılan bir araştırmaya göre, erkeklerin yüzde 75'i karşı cinste sözlere çok önem veriyor. Erkekler, kendisinden hoşlandığını açıkça söyleyen kadına karşı büyük bir ilgi duymaya başlıyor. Kadın onu beğenmediğini söylediğinde ise fiziksel görünümü ne kadar güzel olursa olsun ilgi kendiliğinden sıfırlanıyor.

Atık parçalardan insan derisi yaptılar
Fransız bilim adamları kozmetik çalışmalarda hayvanların kullanılmasını engellemek için insan derisi üretti. Fransız kozmetik devi L'Oreal ve IMEDEX tarafından geliştirilen "Episkin" adlı insan derisi estetik ameliyatlar sonrası atılan derilerden alınan hücrelerden elde ediliyor.

Grafik/ Hale Pakcan