kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Şubat 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Komedi filmleri yeniden revaçta

Komedi filmleri patladı! 'Kutsal Damacana' ve 'Maskeli Beşler' izleyici kırıp geçirirken 'A.R.O.G', 'Osmanlı Cumhuriyeti' ve 'Recep İvedik' filmlerinin fragmanları bile salonlarda kahkaha tufanı yaşattı..
Türk sineması son zamanlarda komedi filmleriyle atakta. Arka arkaya çekilen komedi filmleri izleyicisiyle buluşmaya devam ediyor. Çekim aşamasındaki 'A.R.O.G' ve 'Osmanlı Cumhuriyeti'nin fragmanları herkesi meraklı bir bekleyişe soktu. İnternet sitesi www.barbuni.com da son yıllarda gişede Hollywood filmlerine nal toplatan Türk komedi filmlerini derledi.

A.R.O.G
Cem Yılmaz. 'G.O.R.A'nın devamı niteliğinde çekeceği 'A.R.O.G.'la izleyicisini taş devri dönemine doğru yolculuğa çıkartacak. Filmin, fragman niteliğindeki birkaç dakikalık görüntüleri bile şimdiden olay yarattı. 'A.R.O.G', bu fragmanla bile en çok takip edilen haber olma özelliğini kazandı. Filmi yazarken, eski bir karikatüründen etkilendiğini söyleyen Yılmaz, "G.O.R.A'daki Arif karakterini 250 bin yıl öncesine gönderip, oradakilere medeniyet sattıracağız" diyor.

Recep İvedik
Televizyon şovlarındaki skeçleriyle izleyicinin kalbini fetheden Şahan Gökbakar, 'Recep İvedik'te bu karakterlerden birini oynuyor. Recep İvedik'in oldukça komik tatil macerasının anlatıldığı filmin yapımcılığını Faruk Aksoy, Mehmet Soyarslan ve Ayşe Germen üstleniyor. Togan Gökbakar tarafından çekilen film, 22 Şubat 2008'de gösterime girecek.

Osmanlı Cumhuriyeti
Gani Müjde imzalı 'Osmanlı Cumhuriyeti'nde, ünlü komedyen Ata Demirer, seyircinin karşısına padişah olarak çıkıyor. Yakında çekimlerine başlanacak filmin Çırağan Sarayı'nda çekilen tanıtım filmleri, medyaya dağıtıldı. Gösterim tarihi için ise 'Tiz zamanda' ifadesi kullanıldı. 'Osmanlı Cumhuriyeti' bu yıl içinde sinemaseverlerle buluşacak.

Maskeli Beşler Kıbrıs
2005 ve 2007 yıllarında vizyona giren ve yaklaşık 2 milyon 500 bin kişi tarafından seyredilen 'Maskeli Beşler İntikam Peşinde' ve 'Maskeli Beşler Irak' serisinin devam filmi olan 'Maskeli Beşler Kıbrıs', kısa süre önce gösterime girdi. Filmde; Mehmet Ali Erbil, Peker Açıkalın, Şafak Sezer, Hakan Ural, Deniz Akkaya, Seray Sever ve Ceyhun Yılmaz gibi ünlü isimler oynuyor.

Kutsal Damacana
Senaryosunu Leman'ın usta çizerlerinden Ahmet Yılmaz'ın yazdığı 'Kutsal Damacana' oldukça iddialı bir yapım. Yönetmeni ise Kamil Aydın. Filmin başrolünde, komedinin usta isimlerinden Şafak Sezer oynuyor.

Çılgın Dershane Kampta
'Çılgın Dershane'de birbirinden ilginç olaylar yaşayan gençler bu kez 'Çılgın Dersane Kampta' için bir araya geldi. Filmde; üniversite giriş sınavlarına çok az bir süre kala, sınav stresinden uzaklaşmak için 15 günlük kampa giren öğrencilerin hikayesi anlatılıyor. Faruk Aksoy'un yönettiği filmin senaryosu İrfan Saruhan, Şafak Güçlü ve Faruk Aksoy'a ait.

G.O.R.A
Senaryosunu Cem Yılmaz'ın yazdığı, yönetmenliğini Ömer Faruk Sorak'ın üstlendiği 'G.O.R.A', 4 milyonluk gişesiyle komedi filmlerinin önünü açtı.
Haberin fotoğrafları