kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Şubat 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Günay Tuncel

Günay Tuncel Günay'ı iki yıl önce satmış!

MEHMET ÇALIŞKAN
Günay Restaurant'ın sahibi Günay Tuncel'in efsanevi mekanını iki yıl önce Kıvanç Kurtar'a sattığı ortaya çıktı. Bunca zaman susan Kurtar, Tuncel'in Günay isminde bir balıkçı açacağını öğrenince konuştu: Günay Bey'e saygım var ama 'Günay'ın isim hakkı bende, hiçbir yere götüremez..
1980 yılında açılan ve İstanbul'un seçkin eğlence mekanlarından olan Günay Restaurant'ın sahibi Günay Tuncel'in, mekanı, iki yıl önce Kıvanç Kurtar'a devrettiği ortaya çıktı. Teknik direktör Güvenç Kurtar'ın abisi Kıvanç Kurtar, Günay Tuncel'in son aylarda mekanında program yapan sanatçıları kötülemesi ve 'Günay' adıyla bir balıkçı açması üzerine basın toplantısı düzenledi.

HER TÜRLÜ HAKKI BENDE
Günay Tuncel'in "Günay Restaurant'ın Şişli'deki yerini devrettim. Günay, artık Kuruçeşme'de açacağım balık lokantası olacak" şeklindeki açıklaması ve kısa süre önce Rumelikavağı'nda da bir balıkçı açması Kurtar'ı öfkelendirdi. Kurtar, Günay Restaurant'ın sahibinin iki yıldır kendisi olduğunu belirterek, Tuncel'in açıklamalarını talihsizlik olarak değerlendirdi. Kıvanç Kurtar, Günay Restaurant'ın unvanını, amblemini ve işletme haklarını 25 Kasım 2005'de devraldığını açıkladı. Yapılan sözleşmede Günay Restaurant, 5 bin hisseye bölündü. 4 bin 400 hisseyi Kıvanç Kurtar, 500 hisseyi Günay Restaurant'ın avukatı Cenk Umut ve 100 hisseyi de Günay Tuncel aldı.

ÇOK BORCU VARDI
Olayla ilgili konuşan Kurter şunları söyledi: "Günay Bey, 2 yıl önce beni arayarak kendisine yardım etmemi istedi. Birikmiş borçlarından dolayı sıkışık durumda olan Günay Bey'in borçlarını kapatma şartıyla önce Günay Restaurant'ın işletme, daha sonra da unvan ve amblem kullanım haklarını üzerime aldım. Günay Bey'e olan saygımdan dolayı kendimi hiç ön plana çıkarıp Günay Restaurant'ın sahibi olduğumu lanse etmedim. Günay Tuncel, balıkçı açıp adını 'Günay' koyacakmış ama Günay Restaurant'ı hiçbir yere götüremez. Çünkü Günay Restaurant olduğu yerde duruyor ve programlarına devam ediyor."
Haberin fotoğrafları