kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Şubat 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Günaydın 
BÜLENT CANKURT

İstanbul'un en pahalı restoranına hücum ettiler!

Londra'nın dünyaca ünlü Japon restoranı Zuma, Hong Kong'tan sonra üçüncü şubesini İstanbul'da açtı. 2 milyon dolara mal olduğu söylenen mekan, Türkiye'nin en pahalı restoranı olacak gibi... .
İstanbul'un elitleri sömestr tatili nedeniyle Türkiye ve dünyanın dört bir yanına dağıldığı için İstanbul şu sıralar hayalet şehir kıvamında! Bir gecede birkaç kapı aşındıran sosyetik isimler, bıçak gibi kesilen davetler nedeniyle bu hafta evlerinden kapı dışarı çıkamadı. Pijama, terlik televizyon modunda evlerinde pinekleyen sosyetik isimlerin imdadına ise Doors Grubu'nun ortakları Levent ve Rıza Büyükuğur ile Berk Ekşioğlu yetişti. Dünyada sadece Londra ve Hong Kong'ta şubesi bulunan ünlü Japon restoranı Zuma'yı İstanbul'a getirmeyi başaran Doors Grubu, perşembe akşamı mekanlarını görkemli bir davetle İstanbul'un elitlerinin beğenisine sundu. Ortaköy Radison SAS Bosphorus Hotel içinde hizmete giren Zuma'nın açılışına, İstanbul'da olan sosyetik isimler adeta hücum etti.

2 MİLYON $'A MAL OLMUŞ
Müdavimleri arasında Victoria-David Beckham, Madonna, Elton John ile Russel Crowe'un da olduğu ve müşterilerinin 'en seksi restoran' dediği Zuma, Londra'nın en pahalı beş restoranından biri. Zuma'nın mönüsünü inceleyenlerin söylediğine göre İstanbul'da açılan şubesi, Türkiye'nin en iddialı ve en pahalı restoranı olmaya adaymış. Japonya'nın en saygın ve yenilikçi mimarlık şirketlerinden Super Potato'dan Noriyoshi Muramatsu'nun imzasını taşıyan dekorasyonu da müthiş olmuş. Her detayın Zen bahçesinin ilkelerine uyularak yapılan mekanın yaklaşık 2 milyon dolara mal olduğu konuşuluyor. Misafirlerini mekanın girişinde karşılayan ortaklar Levent ve Rıza Büyükuğur ile Berk Ekşioğlu, örnek bir evsahipliği sergilediler. Mekanda Alman aşçı ve servis elemanlarının çalıştığı Zuma'nın, duyduğuma göre, ilk bir aylık rezervasyonu tamamen dolmuş. Yani açılış gecesine davet edilen ayrıcalıklı kişilerden değilseniz, Zuma'yı görmek için en az bir ay beklemek zorunda kalacaksınız!!!