kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Şubat 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Doğan Duru Berke Hatipoğlu İlke Hatipoğlu Güneş Duru

Birbirimizden ayrı kalmayalım diye aynı anda askere gittik

EYLEM BİLGİÇ/GÜNAYDIN
Beş ay önce aynı anda askere giden Redd grubunun üyeleri, askerlik dönüşü iki ayrı albümle hayranlarının karşısına çıktı. Grup üyeleri, askerliğin kendilerini de, müziklerini de etkilediğini söylüyor..
İLİŞKİLİ HABERLER
Birbirimizden ayrı kalmayalım diye aynı anda askere gittik
Başarılı rock grubu Redd'in tüm üyeleri askerdeydi. Asker dönüşü ayaklarının tozuyla, 'Gecenin Fişi Yok' ve 'Plastik Çiçekler ve Böcek' adlı iki ayrı albüme imza atan grup üyeleri, şimdi askerde müziksiz geçen günlerin acısını çıkartmaya kararlı... Grubun, askere gitmeden önce verdiği son konserin DVD'si 'Gecenin Fişi Yok' ve yeni şarkılardan oluşan 'Plastik Çiçekler ve Böcek' Redd'in hayranlarını çok sevindirdi. Solist Doğan Duru ile askerlik günlerini ve yeni albümlerini konuştuk.

ASKERLİK UZUN GELDİ
* Hepiniz askere aynı anda gittiniz, neden? Askerlik nasıl geçti?
Askerlik hepimize bayağı uzun geldi. Ben askerliğimi Erzincan'da yaptım. Berke Sivas'ta, İlke ve Güneş de Ankara'da yaptılar. Aynı zamanda askerlik yapmamız planladığımız bir şeydi. Farklı zamanlarda gitseydik birbirimizden uzak kalma süreci daha uzun olacak ve bu birlikte müzik yapmamıza engel olacaktı.

* Askerlik yaptığınız süre boyunca en çok neleri özlediniz?
Birlikte çalmayı ve istediğimiz anda istediğimiz şekilde hareket etme rahatlığına sahip olmayı özledik. Bütün bunların yanında sanırım insan en çok kendi yatağında uyanmayı özlüyor.

* Askerden gelir gelmez yeni bir albümünüz çıktı. Bu albümün çalışmaları siz askere gitmeden önce mi tamamlanmıştı?
Evet... 'Gecenin Fişi Yok' ve 'Plastik Çiçekler ve Böcek' askere gitmeden önce tamamladığımız projelerdi. Kayıt aşamasının ardından bırakıp gittik. Biz askerdeyken de diğer işler yürüdü ve şimdi her iki albüm de müzik marketlerdeki yerini aldı.

* Askerlik dönüşü biraz dinlenmek daha iyi olmaz mıydı? Neden albümü hemen çıkarıyorsunuz?
Askerlik dönüşü dinlenmek güzel ama fazlası gereksiz olacak. Çünkü birlikte çalmayı özledik. Oturup yeni şeyler yapmak istiyoruz, altı ay az bir süre değil. İçimizde birikenleri söküp atmamız için müzik güzel bir rehabilitasyon olacak.

ÇOK ŞEY DEĞİŞMEMİŞTİR!
* Belli ki müziği özlemişsiniz. Buralarda olmadığınız süre boyunca müzik sektöründeki değişikliklerden, çıkan yeni isimlerden, yapılan yeni çalışmalardan haberdar olabildiniz mi? 'Kaçırdığımız şeyler olabilir' gibi bir endişeniz var mı?
Pek takip edemedik ama çok şeyin değiştiğini de sanmıyoruz. Çalmak istediğimiz yerlerin bir kısmını kaçırdık, tabii bu bizim için kötü oldu. Ama artık döndük ve yarışın dışında durduğumuz için birilerine yetişmek gibi bir derdimiz yok!