kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Ocak 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

17 yaşındaki ABD'li kız internet milyoneri oldu

DIŞ HABERLER
Kurduğu internet sitesinde hazırladığı gençlere yönelik grafik tasarımları satan17 yaşındaki Ashley Qualls, artık milyon dolarlık bir şirketi yönetiyor. Genç kız iş ağır bastığı için okulu bıraktı..
Henüz 14 yaşındayken arkadaşlarının MySpace sayfaları için sanal süslemeler hazırlayan ABD'li Ashley Qualls, 17 yaşında milyon dolarlık bir şirket sahibi oldu. "Whateverlife.com" isimli internet sitesi üzerinden grafik tasarımlar hazırlayıp satan genç kız, işi gittikçe büyüttü. İnternet sitesinde kendi yaşıtı başka gençlere de çalışma olanağı sunan Ashley Qualls, geçen süre zarfında şirket üzerinden tam 3 bin tasarım sattı. Qualls'ın sitesini her gün 1 milyon kişi ziyaret ederken, sitesine ilan vermek isteyenler 10 bin doları gözden çıkarıyor. İş kuracağını söylediğinde annesinin para kazanabileceğine inanmadığını söyleyen Ashley, "Uzun vadede bu işin para getireceğini biliyordum. Zaman beni haklı çıkardı" dedi.

'PİZZA SÖYLEYEMEZDİ'
Artık çok daha büyük ve lüks müstakil bir evde yaşayan aile, kızlarıyla gurur duyuyor. İnternet sitesi ayda 70 bin dolar kazandıran genç kızın annesi, "Eskiden telefonda pizza söylemeye çekinirdi. Ancak şimdi büyük iş adamlarıyla çok rahat bir şekilde konuşuyor" diye konuştu. İşe daha iyi konsantre olabilmek için okulu bırakmak zorunda kalacağını söyleyen Ashley Qualls, "İnternet sitemizle, çalışanlarımızla, iş anlaşmalarımızla doğrudan ilgilenmek, işimi daha da büyütmek istiyorum. Bunu da bir yandan okula giderek yapabilmem mümkün değil" diye konuştu.