kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Ocak 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Seçim zamanları hep hamileliğime denk geldi

12.01.2008
- Politikaya nasıl girdiniz?
- A.M.D: Aslında politikayı çok sevdiğimi söyleyebilirim. Ama AK Parti'nin kuruluşuna kadar siyasetle hiç ilgilenmedim. Herhangi bir siyasi partiye üye olmadım. Sayın başbakanımız da Kasımpaşalı. Onun siyasi mücadelelerini biliyordum. AKP'yi kurduğunda zaten takip ettiğim, tanınmış, iyi bir belediye başkanı ve başarılarından mutlu olduğum bir büyüğümdü. AKP'yi kurduğunda büyük bir heyecan oluşturdu. O heyecan içinde olmak istedim. AK Parti'nin kuruluşunda görev almayı düşündüm ve başladım.

- Kime başvurdunuz?
- A.D: Mehmet Ali Şahin'e! Milletvekiliydi. Seyahat acentemize gelmişti. Hemen CV'mi hazırlayıp, müsaitse görev almak istediğimi, ona söyledim.

- Ne okudunuz Ahmet Bey?
- A.M.D:
Marmara Üniversitesi'nde ilahiyat okudum ve siyaset bilimi üzerine yüksek lisans yaptım. Mehmet Ali Şahin'e CV'mi verdikten sonra, bana Sarıyer'de ilçe yönetiminde ilçe başkan yardımcılığı görevi verildi. Kurucu üye oldum Sarıyer'de. Daha sonra 2002 seçimlerinde milletvekili adayıydım, ikinci bölgeden. Orada kazanamadım. 2004 seçimlerinde Beyoğlu'ndan aday adayı oldum, belediye başkanlığı için.
- F.D: Ahmet başkanlığa seçildiğinde Rana iki buçuk aylıktı. Yeni doğum yapmıştım. Seçim zamanları benim hamileliğime denk gelmiştir.

- Memnun musunuz eşinizin politikacı olmasından?
- F.D: Şu anda memnunum, ama başta korkularım vardı. Siyasetin içinde bulunmak korkutuyordu. Yani öncesini düşündüğüm zaman... AKP döneminden sonra artık memnunum. Eşimin de bu konumda olması beni gururlandırıyor. Düzenli bir hayattan, böyle alışık olmadığım bir hayata geçiş zor oldu tabii.