kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Ocak 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Detroit'te düzenlenen Uluslararası Kuzey Amerika Otomobil Fuarı'nda sergilenen Hummer HX konseptinde etanolle çalışan 2.0 litlrelik bir çevreci motor bulunuyor.

'Light' Hummer Hollywood yıldızlarının gözdesi olacak

21.01.2008
Fazla yakıt tüketimi nedeniyle Hollywood yıldızlarının gözünden düşen Hummer'ın çevrecisi üretildi. Etanolle çalışan Hummer, yeniden Oscar törenlerinin gözde aracı olacak gibi görünüyor..
Otomotıv dünyasının başkenti Detroit'te düzenlenen Uluslararası Kuzey Amerika Otomobil Fuarı önceki gün kapılarını açtı. 27 Ocak tarihine kadar açık kalacak fuarı, bu yıl 800 bin kişinin ziyaret etmesi bekleniyor. Amerikan otomotiv devlerinin gövde gösterisine dönüşen fuarda, küresel ısınmanın etkileri gözlemleniyor. Başta Amerikan otomotiv devleri olmak üzere her marka, alternatif yakıtlarla çalışan çevreci araçlarını sergiliyor. Bu araçlar arasında en çok ilgiyi ise Hummer görüyor. General Motors, yüksek yakıt tüketimi ve yüksek karbondioksit salınımı nedeniyle çevrecilerin eleştiri oklarına neden olan Hummer'ın etanolle çalışan HX konseptini sergileyerek Hummer gibi bir aracın bile çevreci olabileceğini gösteriyor.

YILDIZLARIN TERCİHİ
Motor hacmi küçülen ve benzin tüketimi yüzde 85 azalan Hummer HX konsepti, yeniden Hollywood yıldızlarının gözdesi olmaya aday. Düne kadar Hollywood yıldızları tarafından tercih edilen ve Oscar ödül töreninin resmi aracı gibi boy gösteren Hummer, iki yıl önce küresel ısınma nedeniyle adeta dışlanmıştı. Ünlü yıldızlar Hummer'larını bırakıp Oscar ödül törenine alternatif yakıtlarla çalışan otomobilleriyle gelmeye başlamışlardı. Ünlü aktör ve Kaliforniya Valisi Arnold Schwarzenegger de, artık Hummer kullanmayacağını açıklamıştı.
Haberin fotoğrafları