kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Ocak 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

'Batı'nın ilmini değil ahlaksızlığını aldık'

Bülent AYDEMİR / ANKARA
Yurtdışına gidecek öğrencilere seslenen Erdoğan, bir çıkış yaparak "Biz maalesef Batı'nın ilmini, sanatını almadık, değerlerimize ters düşen ahlaksızlıklarını aldık" dedi..
Başbakan Erdoğan, lisansüstü eğitim için yurt dışına gönderilen öğrencilere ilginç bir değerlendirme yaptı: "Biz maalesef batının ilmini, sanatını almadık, değerlerimize ters düşen ahlaksızlıklarını aldık." Türkiye'nin, en sıkıntılı zamanlarda dahi yurt dışına lisans ve lisansüstü öğrenci göndermeyi bir politika olarak benimsediğini anlatan Erdoğan, şöyle devam etti: ''İstiklal şairimiz 'alınız ilmini garbın, alınız sanatını' diyor ya 'veriniz hem de mesainize son süratini' diyor ya... Biz Batının ilmini, sanatını almadık. Maalesef, değerlerimize ters düşen ahlaksızlıklarını aldık. Biz Batının sanatını, ilmini almakta bir yarış etmeliydik. İşte bu adım, aynen Cumhuriyetimizin banisinin de başlattığı bir adımın artarak, hızlanarak devamıdır. "

'GERİ DÖNÜN' MESAJI
Yurt dışına gönderilen öğrenciler için dünyanın en iyi 500 üniversitesi arasından seçim yapıldığını belirten Erdoğan, hedeflerinin 5 yılda 5000 öğrenciyi yurt dışında eğitime göndermek olduğunu söyledi. Erdoğan, devlet tarafından yurt dışına öğrenim için gönderilen ancak geri dönmeyen öğrencilere de "Sizler için tahsis edilen kaynak, bilesiniz ki annelerinizin- babalarınızın alın terinden, vergisinden toplanmışdır. Bizleri kendinize çok fazla hasretle bekletmeyin. Bir an önce, tekrar Türkiye'de hep birlikte iş başı yapalım ve yola hep birlikte devam edelim" dedi.