kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Ocak 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Koç: Hain değilim

AA
Yeni Haber
CHP Samsun Milletvekili ve Genel Başkan adayı Haluk Koç, ''Hiçbir zaman hain olarak değerlendirilecek hiçbir şey yapmadım, Karadeniz'den hain çıkmaz'' dedi.

Samsun Merkez İlçe Kongresi'nde konuşan Koç, 22 Temmuz seçiminden sonra CHP'nin öz eleştiri yapması gerektiğini, seçim sonuçlarının başarısız olduğunu söyledi.

Koç, ''Niye böyle olduk? 'Kömür dağıtıldı, bulgur dağıtıldı, köyde din adamı vardı, Amerika vardı...' Doğru, ama bunlar hep vardı. 1972'de Ecevit yüzde 42'ye yürürken de varlardı. Peki bizim hiç kabahatimiz yok mu? Politikada sola en çok ihtiyaç duyulan dönemde sağdan medet umar hale geldik. Aldık eski sağ yıldızları, yaldızladık listelere koyduk'' dedi.

CHP'nin halkla bütünleşemediğini söyleyen Koç, ''Demokratik kitle örgütlerinden, derneklerden, sendikalardan kopuk olduğumuzu kabul edelim lütfen. Toplumun nabzı odalarda atıyor, sendikalarda atıyor, sokakta atıyor. Kapalı parti odalarında politika yapmaya devam ederseniz, halk sizi unutur. Gönlünden siler. Haluk Koç'a kızanlar olabilir, ama dediklerimin bir doğruluk payı varsa onu yüreklerinde hissetsinler'' diye konuştu.

Kendi başına bir istekle, kendini tatmin etmek için bir hırsla yola çıkmadığını vurgulayan Koç, şöyle devam etti:

''CHP seçimlerden sonra dönüp bir öz değerlendirme yapmadı. Hayır, 'bu başarıdır' dedi. 'Yola devam edeceğim'' dedi. Ben de 'bu şekilde gitmez' dedim. 'Artık siyasi gerçekleri görelim' dedim. 'Yönetim anlayışımızı değiştirmek zorundayız' dedim. Bunda saygısızlık yok. Burası aile toplantısı. Dışarıda CHP'ye laf söyleyecek olanın alnını ben karışlarım.''

Bir yönetim anlayışı değişikliğini yaşama geçirmek gerektiğine işaret eden Koç, şunları kaydetti:

''Liderlik anlayışımızı sorgulamamız gerekiyor. Liderlik anlayışımız halkla buluşmuyor. Halkın elini tutmamız lazım. Yüreğine girmemiz lazım. 'Ben herkes adına politika üretirim' anlayışından vazgeçmemiz lazım. Kişi partisi değil, kadro partisi olmak zorundayız. Siz herkes adına politika üretmek durumunda olmamalısınız.''

Parti içi kurumların çalışması gerektiğinin altını çizen Koç, ''Halkla beraber olmalıyız. 'Benim dediğim doğru, benim yapım bu. Ben kongreleri böyle yaparım, böyle delege yaparım, böyle seçim yaparım', sonuçta böyle gider. Biz yüzde 10-15'le yetiniriz. CHP azla yetinecek bir parti değildir'' dedi.

''HAİN DEĞİLİM''

Kendisine adaylık teklifi geldiğinde düşündüğünü, ailesine sorduğunu kaydeden Koç, şöyle konuştu:

''Zaten böyle bir teklif söylendiğinde sürekli eziliyordum. İma edildiğinde. CHP ilkeleri doğrultusunda hiçbir şekilde sapma yapmadan seçim sonrasına geldim. Hiç kimseye ihanet etmedim. Hiç kimsenin beni ihanet potasına sokacağı bir şey yapmadım. Hiçbir zaman hain olarak değerledirilecek hiçbir şey yapmadım. Karadeniz'den hain çıkmaz.'' Koç, ''Ben Sayın Genel Başkanımıza saygıda kusur etmeyeceğimin, bu yarışta sonuna kadar hiçbir saygısızlık yapmayacağımın, CHP'nin kurumsal kimliğini herkesten çok koruyacağımın sözünü vererek yola çıktım. Sayın Genel Başkanımızın dili sürçtü. O kelimeleri yanlışlıkla söylediğine inanıyorum'' dedi.

KONGRE

Fuar içindeki bir düğün salonunda düzenlenen ve Merkez İlçe Başkanlığı için Engin Abik ile Hacıbey Akçay'ın yarıştığı kongreye çok sayıda partili katıldı. Haluk Koç, solona gelişinde uzun süre alkışlandı.

Koç'un gelişinden kısa süre sonra Samsun Milletvekili Suat Binici'nin salonda delege olmayanların bulunduğunu söylemesi üzerine bazı partililer arasında tartışma çıktı.

Divan Başkanı ve CHP Zonguldak Milletvekili Ali Koçal ve bazı partililerin müdahalesiyle gerginlik sona erdirildi.

Ardından kürsüye Koç ve Binici'yi davet eden Koçal, CHP'nin merkez ilçe kongresini birlik ve beraberlik içinde yapacağını söyledi.