kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Ocak 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Erdoğan: Bizde millete hizmetkarlık vardır

Yeni Haber
İLİŞKİLİ HABERLER
Erdoğan: Bizde millete hizmetkarlık vardır
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''ne bölgesel farklılıklar, ne kavim, mezhep kavgaları ne de giyim kuşam tartışmalarının, medeniyet rotasında yolunu bulmuş Türkiye'yi yolundan çeviremeyeceğini'' söyledi.

Başbakan Erdoğan, İstanbul'da, partisinin Beykoz İlçe Kadın Kolları 2. Olağan Kongresi'ne, eşi Emine Erdoğan ile birlikte katıldı. Recep Şahin Göktürk Kapalı Spor Salonu'ndaki kongrede konuşan Erdoğan, kongrenin Türkiye, İstanbul ve demokratik yaşam için hayırlı olmasını diledi.

Erdoğan, kongreden çıkacak sonuçların, Türkiye'nin yolunu açacağını ve ileri yeni adımların başlangıcı olacağını ifade ederek, kadınları, ülkenin büyümesine ve kalkınma çıtasının yükselmesine verdiği desteklerden dolayı yürekten kutladığını söyledi. Başbakan Erdoğan, ''Türkiye, medeniyet yolundaki koşusuna sizlerin adımlarıyla ulaşacaktır'' dedi.

Yıllardır süregelen Ankara siyasetinin, yerini devlet millet kucaklaşmasına bıraktığını dile getiren Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti: ''AK Parti'nin vatandaşlar arasında ayırım yapmayan siyaseti, 7'den 70'e herkesin kalplerini birleştirmiştir. Ülkemizin hak ettiği saygınlığı el birliğiyle, gönül birliğiyle, birlikte inşa ediyoruz. Türkiye'nin 81 ilini mamur hale getiriyoruz. Türkiye'nin saygınlığını yükseltmek için gece gündüz çalışıyor, koşuyoruz. Hiçbir kardeşim, dönemsel sorunlara bakarak mahzun olmasın. Biz bu yola, 'Türkiye'nin hiçbir meselesi çözümsüz değildir' diyerek girdik. Ümitsizlik, karamsarlık bize yasak. Bütün sorunların üstesinden gelebilecek yürek zenginliğimiz var. Sorunları konuşarak, uzlaşarak, tartışarak çözecek güçlü bir irademiz, öz güvenimiz var. Bütün arzumuz, milletimizden aldığımız özgüvenle, milletimizin ümidini, güvenini arttırmaktır. Çatışmanın, ümitsizliğin, karamsarlığın demokraside yeri yoktur. Biz derken, 70 milyonu kastediyoruz, yoksa AK Parti'ye gönül verenleri değil. Hiçbir vatan evladını dışarıda bırakmıyoruz.''

''SONSUZA KADAR TARTIŞARAK, ENERJİMİZİ TÜKETEREK YOL ALAMAYIZ''

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 81 vilayet için adalet ve kalkınma amacında olduklarını belirterek, ''Biz, bu ülkede, bu insanlık bahçesinde bütün renklere, bütün desenlere, bütün vatandaşlara hizmet etmek kararlılığındayız. Böyle bilsinler... Bizim lügatimizde millete efendilik yoktur, millete hizmetkarlık vardır. Lafla peynir gemisi yürümez. Biz icraatımızla bunu yürütüyoruz'' dedi.

Türkiye'nin, bugün, dünyada en çok itibarı yükselen ülkeler arasında bulunduğunu anımsatan Erdoğan, demokrasi güçlendikçe toplumun da güçlendiğini söyledi.

Başbakan Erdoğan, ''bu durumdan rahatsız olanlar bulunduğunu, ancak bunlara gerekli cevabın millet tarafından verildiğini'' dile getirerek, Türkiye'nin bugünlere gelmesinde kadınların büyük emekleri ve alın teri bulunduğunu söyledi. Erdoğan, ''Hepimiz eşitiz, bütünün ayrılmaz parçalarıyız'' diye konuştu.

Erdoğan, ''Türkiye'yi ileri taşımak için hız arttırdıklarında, önlerine bir takım engeller çıkarmaya çalışanlar olduğunu'' ifade ederek, ''Çok daha güvenli bir Türkiye'de yaşamak istiyorsak, sonsuza kadar tartışarak, enerjimizi tüketerek yol alamayız. Ne bölgesel farklılıklar, ne kavim, mezhep kavgaları ne de giyim kuşam tartışmaları, medeniyet rotasında yolunu bulmuş bu ülkeyi yolundan çeviremez'' dedi.

''KEMİKLEŞMİŞ ÖNYARGILAR''

Başbakan Erdoğan, ''kemikleşmiş ön yargıların artık geride kalması gerektiğini, toplumsal barış ve huzuru bozanın bu önyargılar ve yasakçı anlayışlar olduğunu'' dile getirerek, ''demokrasilerde hukukun temelinin milli irade olduğunu, siyasetçinin toplumu değil, toplumun siyasetçiyi şekillendireceğini'' ifade etti.

Erdoğan, siyasetçinin görevinin, ''gerilim yaratmak değil, toplumun vicdanını, yüreğini kanatan bütün yaraları, yine topluma sırtını vererek sarmaya çalışmak olduğunu'' söyledi.

Recep Tayyip Erdoğan, göreve geldiklerinde 181 milyar dolar olan milli gelire, son 5 yılda 308 milyar dolar ilave ederek 489 milyar dolara çıkardıklarını; 36 milyar dolar olan ihracatın üstüne de 100 milyar dolar koyarak, 136 milyar Dolara yükselttiklerini hatırlattı.

Başbakan Erdoğan, göreve geldiklerinde IMF'ye olan 23,5 milyar dolar olan borcun, şimdi 7,2 milyar dolara indiğini, bütün bunları gece gündüz çalışarak gerçekleştirdiklerini anlattı.

Erdoğan, ''göreve geldiklerinde Merkez Bankası'nın iflas noktasında'' olduğunu, 26,8 milyar dolarlık döviz rezervinin şu anda 72 milyar dolara çıktığını belirterek, bütün bunlara durarak değil, çalışarak ulaştıklarını, bundan sonra da aynı kararlılıkla yollarına devam edeceklerini kaydetti.

(AA)