kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Ocak 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
300 MİLYON YTL'LİK İMZA... Başbakan Erdoğan, İMKB'nin okul yapılması için verdiği 300 milyon YTL'lik bağışın imza törenine Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ve Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı Nazım Ekren'le katıldı. Başbakan bağış için İMKB'ye teşekkür etti.

Dünyanın en 'eğitimli' borsası İMKB

İMKB, 1997'de 32 milyon YTL'lik bağışın faiziyle başlayan eğitime katkı projesi ile 10 yılda 321 okulun yapılmasını sağladı. Borsa şimdi 300 milyon YTL daha bağışlayarak 79 okul daha yaptıracak Başbakan Erdoğan, bağışın imza töreninde, bu katkının dünyada başka bir örneğinin olmadığını belirterek, "Burada bir kez daha gelmiş geçmiş tüm yöneticilere teşekkür ediyorum" diye konuştu ..
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dünyadaki örnekler incelendiğinde, hiçbir şirketin İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) kadar eğitime katkı sağladığının görülemeyeceğini belirterek, ''Bu destek, her türlü takdire, teşekküre şayandır'' dedi. İMKB'nin ''Eğitime Fiziksel Katkı Projesi'' kapsamında düzenlenen ''4. Faz İMKB Okul İnşaatları Protokolü'' imza töreninde konuşan Erdoğan, her fırsatta İMKB yetkililerine eğitime sağladığı bu katkılardan dolayı teşekkür ettiklerini dile getirerek, ''Burada bir kez daha gelmiş geçmiş bütün yöneticilere teşekkür ediyorum'' diye konuştu. İMKB'nin 1998'den bugüne kadar 321 okul, 8 bin 500 derslik yapılmasına vesile olduğunu, şimdi yine 300 milyon YTL'yi eğitimin hizmetine sunduğunu belirten Erdoğan, "Bugüne kadar yapılmış olan 321 okula inşallah bu yeni kaynakla farklı bir zenginlik getiriyoruz'' dedi.

9 YENİ ÜNİVERSİTE
Başbakan Erdoğan, Milli Eğitim Bakanlığı'nın 100 yeni okul planlaması yaptığını ifade ederek, şunları kaydetti: "Ama ben kendilerine dün sürpriz yaptım. Gerek Milli Eğitim Bakanı'na, gerek İMKB Başkanı'na dedim ki, 'Gelin bunun bir kısmını, yeni açılacak üniversiteler var, üniversite olmayan 9 ilimiz var. İnşallah onların da yasasını bu yıl çıkaracağız. Dolayısıyla Türkiye'de 81 vilayetimizde üniversite olmuş olacak. Doğu, Güneydoğu illerinin üniversitelerinin fiziksel noktadaki imkânları sıkıntılı. Burada böyle bir kaynağımız var. Bunun bir kısmını buraya tahsis edelim ve hemen oradaki fakülte binalarını bitirerek üniversitelerimizi fiziki imkân itibarıyla süratli hazırlayalım.' 2008-2009'a yetişmez ama 2009-2010'da bu üniversitelerimiz kendi binalarında, kendi kampüslerinde eğitime, öğretime başlar. Sağ olsunlar, iki Hüseyin kardeşim de bu teklife olumlu yanaştı.''

İSTİNYEPARK'I GÖRECEĞİZ
Erdoğan iktidara geldiklerinde Türkiye'nin turist sayısı 8.5 milyon kişiyken bugün 22 milyona ulaştığına dikkat çekti. "Bunu 50 milyonun üzerine çıkarmalıyız" diyen Başbakan Erdoğan, İMKB'nin yanındaki İstinyePark'la ilgili olarak da "Şu anda İstinyePark yapılmışsa Türkiye için bir ölçüdür. 10 yıl önce böyle bir şey düşünülebilir miydi? Şimdi diyorlar ki 'İstinyePark iş yapmaz.' 'İş yapmaz' diyenleri 3-5 yıl sonra göreceğiz'' değerlendirmesinde bulundu.
Haberin fotoğrafları