kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Ocak 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
6 katlı inşa edilen otopark bin 600 araç kapasiteli. 7 gün 24 saat açık olan otoparkın bir saatlik ücreti hafta içi 10 YTL. Ancak 12-24 saat arasında ücret 100 YTL'ye ulaşıyor.

City's'de alışveriş keyfi yapanın otomobili 100 YTL'ye park ediyor

FATİH ATALAY
Dün açılan City's Nişantaşı'nın otopark ücreti cep yakacak. Otoparka 12 saatten bir dakika fazla park edenler 100 YTL'lik ücreti ödemek zorunda kalacak. Cumartesi günü 1 saatlik parkın bedeli ise 15 YTL..
İLİŞKİLİ HABERLER
City's'de alışveriş keyfi yapanın otomobili 100 YTL'ye park ediyor
İstanbul İstanbul olalı bu kadar pahalı bir otopark görmedi! İstanbul Nişantaşı'nda dün resmi açılışı yapılan City's alışveriş merkezi (AVM) 100 YTL'lik otopark ücretiyle bu unvanı fazlasıyla hak ettiğini gösterdi. Dünkü açılışla birlikte Türkiye'ye ilk gelen lüks mağazaların yanısıra otopark ücretleri de dikkat çekti. Çünkü ücret tabelasında arabanızı 12 saatten bir dakika fazla park ederseniz 100 YTL'lik otopark ücretini ödeyeceğiniz yazıyor. Diğer AVM'lerin çok üzerinde olan otopark ücretleri, cuma ve cumartesi günü 1 saatlik süre için 15 YTL olarak belirlenmiş.

8-12 SAAT ÜCRETİ 50 YTL
6 katlı inşa edilen toplamda bin 600 araçlık kapasitesiyle 'Nişantaşı'nın otopark sorununa çözüm olacak' şeklinde nitelendirilen otoparkın ücretleri cep yakıyor. 1 saatlik otopark ücreti hafta içi 10, cuma ve cumartesi ise YTL olduğu otoparka, 3-4 saat arasında araçlarını bırakanlar cuma ve cumartesi günleri 21 YTL ödemek zorunda. 7 gün 24 saat açık olan otoparka 8-12 saat aracınızı bıraktığınız takdirde 50 YTL otopark ücretiyle karşı karşıyasınız demektir. Diğer yandan otomobillerini hafta içi 5-6 saat alışveriş merkezine bırakanlar 25, hafta sonu bırakanlar ise 28 YTL ödeyecek.

GECECİLERE İNDİRİM
Icon Parking adlı ABD'li şirketin işlettiği otoparkta özel müşterilere vale hizmeti veriliyor. Otopark gece müşterilerine de özel indirimli fiyatlar uyguluyor. Alınan bilgiye göre aracını gece 23.00 ile sabah 9.00 arasında bırakanlara ve 5 saate kadar kalan sinema müşterilerine yüzde 50 indirim uygulanıyor. Zeminden aşağıya 42 metre kazı yapılarak Türkiye'nin en derin otoparkı özelliğini de elinde bulunduran otoparkta ayrıca bilgisayarlı yönlendirme sistemi ve özel sensörler de yer alıyor.